Godt nyt til lystfiskere: Nu må der fiskes i Storåen igen

Lystfiskerne må nu igen fiske i Storåen. Temperaturen er faldet under 18 grader, så nu kan fisk igen genudsættes.

Formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening, Gunnar H. Pedersen. Foto: Lars Lauridsen, TV MIDTVEST

Nu er der godt nyt til lystfiskerne ved Storåen. Fra midnat natten til mandag må fiskerne igen kaste linerne i Storåen.

Al fiskeri i Storåen har været indstillet siden 11. august, hvor Sammenslutningen ved Storå meldte fiskestoppet ud. Nu glæder formanden for sammenslutningen sig over, at lystfiskerne igen kan fange fisk.

Læs også Så er den gal igen: Varmt vand betyder fiskestop i Storåen

- De første tog derud her i morges, så folk har set frem til det. Nu er det efterhånden en måned, vi har mistet af denne fiskeperiode, som er på et halvt år, så det er væsentlig del af perioden, vi har mistet, fortæller Gunnar H. Pedersen, der formand for Sammenslutningen ved Storå og Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Nyheden kommer efter, at Sammenslutningen ved Storå for to uger siden meldte ud, at det varme sommervejr havde fået temperaturen i åen til at stige i så voldsom en grad, at det var uforsvarligt at sætte fisk ud igen. Det skete også i juni, hvor sommervejret stemplede ind i Danmark.

Lav chance for fiskenes overlevelse

Nu er temperaturen nået et passende niveau igen, så lystfiskere kan slå sig løs langs Danmarks næstlængste å. For at der må fiskes i Storåen, skal vandtemperaturen være under 18 grader. Da fiskestoppet blev meldt ud den 11. august, var temperaturen oppe på 19,5 grader.

Ved så høj en temperatur er chancen for, at laks og ørreder overlever efter at blive genudsat ikke særlig stor, og da kvoten for de store laks er opbrugt, tåler bestanden ikke, at der dør flere.

Gunnar H. Pedersen oplyser, at det er op mod 2000 lystfiskere, der benytter Storåen, som nu kan se frem til at fiske i åen igen.