Gitte Larsen mistede sin søn på 18 måneder: - Det var simpelthen som at slukke for en kontakt

Starten blev slutningen for Gitte Larsen en dag i 1996, da hun mistede sin søn i en traktorulykke.

I dag er Gitte Larsen glad. Men for 26 år siden oplevede hun det, som er alle forældres værste mareridt.

quoteJeg får det som om, at alt liv forsvinder ud af mig.

Gitte Larsen

Hendes 18 måneder gamle søn, Mathias, havde lært at gå, men i et uopmærksomt øjeblik var han forsvundet ud af syne.

- Jeg får det som om, at alt liv forsvinder ud af mig. Jeg har det som en bordbombe til nytår – proppen blev hevet og alt indhold flød ud. Det var simpelthen som at slukke for en kontakt, fortæller Gitte Larsen om den dag i maj 1996.

Mathias var løbet ud foran en traktor, og selvom Gitte Larsen og Mathias’ far kørte til skadestuen med ham, hvor læger og sygeplejersker prøvede at genoplive den 18 måneder gamle dreng, stod han ikke til at redde.

Starten blev slutningen

Det, der skulle have været starten på et nyt kapitel i den lille families liv, hvor de var flyttet til en lille ejendom på landet i nærheden af Holstebro, endte i stedet for som slutningen.

quoteBrylluppet bliver vi enige om at aflyse. Og vi bliver også enige om at gå hver til sit.

Gitte Larsen

Parret, der skulle have været gift, endte i stedet med at gå fra hinanden efter den tragiske hændelse.

- Vores venner var ved at planlægge vores polterabend den aften, hvor jeg ringer til dem og fortæller, hvad der er sket. Det gør så, at alle får den besked med det samme, og det forvandler også deres aften, siger Gitte Larsen og fortsætter:

- Brylluppet bliver vi enige om at aflyse. Og vi bliver også enige om at gå hver til sit.

Et år går, og Gitte Larsen ender med at flytte til Aarhus. Væk fra fortiden og i stedet til et sted, hvor hun kan starte på en frisk.

- Det var en måde at få lov til at starte forfra. Det kom jeg til, for jeg fik et helt andet liv i Aarhus. Det var sådan set min anden ungdom, for nu var jeg pludselig alene og havde ingen forpligtelser. Det kunne noget andet, og det var rart bare at kunne være mig, husker hun.

Drømmen om at få et barn dukker op igen

Årene går, og i Aarhus beslutter Gitte Larsen sig for at uddanne sig til psykoterapeut. Under uddannelsen må hun igen fortælle historien om Mathias.

Her fortæller hun, at hun ikke har fået flere børn på det tidspunkt, fordi hun er bange for at blive sindssyg, hvis hun skulle miste igen.

- Men så kunne jeg mærke, da jeg sagde det, at jeg allerede var blevet sindssyg, hvis jeg skulle blive det, med alt det jeg havde været igennem efter Mathias’ død, siger Gitte Larsen.

Og derfra sker der en udvikling.

Gitte Larsen indser, at hun er klar til at få et barn, og hun tager derfor på fertilitetsklinik. Kort efter er hun gravid, og hun får sønnen Philip.

Tilbage til Holstebro

Philip er nu otte år, og de to er flyttet tilbage til Holstebro, hvor Gitte Larsen nyder at være tæt på familie, venner og nære relationer.

Hendes liv bærer stadig præg af, at hun i 1996 mistede sin første søn.

- Jeg er blevet meget mere taknemmelig over både små og store ting. Det gør, at jeg er mere nærværende, og det er livsbekræftende, siger Gitte Larsen og fortsætter:

- Det handler ikke om kun at være i et sorgfyldt rum eller i et rum uden sorg. Det handler om at kunne pendulere mellem de to rum.

Gitte Larsen mistede sin 18 mdr. gamle søn for 26 år siden. En tab hun har italesat og fundet livsbekræftende

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.