Geopark Vestjylland kommer i fornemt selskab: - Så kan vi tiltrække turister og nye borgere

Geopark Vestjylland, et knap 5000 kvadratkilometer stort landskabsstykke, er blevet udpeget af UNESCO.

Hygum Bakke er en del af Geopark Vestjylland.
Hygum Bakke er en del af Geopark Vestjylland.
Foto: Geopark Vestjylland

Unikt landskab formet af istiden for godt 21.000 år siden. Det er lige præcis, hvad Geopark Vestjylland er, og som den nu bliver hædret for.

Det knap 5000 kvadratkilometer store landskabsstykke er blevet optaget på UNESCOs liste over Globale Geoparker. Det betyder, at der nu bliver sat ekstra fokus på et landskab skabt af is, vand, vind og mennesker, men det betyder også, at Geopark Vestjylland nu kommer i fornemt selskab, som har flere fordele med sig.

- Med anerkendelsen fra UNESCO har vi fået et stærkt brand, som vi skal bruge til skabe stor synlighed af Vestjylland, så vi kan tiltrække flere gæster og flere nye borgere. Vi har stor opbakning fra Holstebro, Lemvig og Struer kommuner og har fået massiv støtte fra Region Midtjylland og en lang række fonde, udtaler Steffen Husted Damsgaard, der er formand for geoparkens bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Grafikken viser, hvor stor Geopark Vestjylland er.
Grafikken viser, hvor stor Geopark Vestjylland er.
Foto: Geopark Vestjylland

Men bare fordi at man nu er kommet i godt selskab, så stopper det hårde arbejde for geoparken ikke her.

- Sammen med vores mange samarbejdspartnere skal vi nu have sat ekstra fart på vores partnerskabsprogram, så UNESCO-brandet også kan understøtte udviklingen for turisterhvervet og lokale producenter, udtaler Steffen Husted Damsgaard.

Udover Geopark Vestjylland blev syv andre geoparker fra hele verden optaget på UNESCOs liste. Nu er der i alt 169 på listen.