Gammel politibygning får nyt liv - skal rumme boliger, caféer og supermarked

Et nyt område med caféer, boliger og supermarked omkring den gamle politibygning skal binde gågaden i Holstebro sammen med banegården.

Siden Midt- og Vestjyllands Politi for fire år siden forlod deres gamle, røde bygning overfor Nørreportcentret i Holstebro, har den stået tom.

quoteDet er det hængsel, vi har manglet gennem flere år. Gågaden og hele området kommer til at hænge sammen nu.

H.C. Østerby (S), borgmester

Men nu er der kommet en plan for både bygningen og området Nørreport, som skal rumme både ungdomsboliger, seniorboliger, caféer og supermarked.

- Det er fantastisk for Holstebro-midtby. Det er det hængsel, vi har manglet gennem flere år. Gågaden og hele området kommer til at hænge sammen nu, og vi får både liv og flere boliger i midtbyen, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Ifølge borgmesteren er der brug for flere boliger i centrum af Holstebro.

- Der er nok indbyggere til det, for det fik vi lavet en undersøgelse om for to år siden. Vi har et stort behov for at få flere boliger i midtbyen, og det er det, vi arbejder efter.

Det er området overfor Nørreportcentret og hen til banegården, der er en del af planen. 
Det er området overfor Nørreportcentret og hen til banegården, der er en del af planen. 
Foto: ATRA arkitekter

Gågade og banegård bindes sammen

ATRA Arkitekter har lavet planen for området, der skal binde gågaden bedre sammen banegården og vejen dertil.

- Vi vil gerne have et område, hvor vi kan bygge i højden og mere fortætning, og vi vil gerne have et nyt byrum. Så samtidig med det bliver boliger, så kommer der også cafémiljø, og det bliver gennemgang, fordi mange skal hen på banegården hver eneste dag, fortæller borgmesteren og fortsætter:

- Det, der er vigtigt nu, er, at vi sætter nogle spor for, hvordan Holstebro kommer til at forme sig de næste 15 til 25 år.

Efter sommerferien skal Byrådet i Holstebro have lavet en lokalplan for området. Går det hele efter planen, begynder første del af byggeriet ifølge Dagbladet Holstebro om et års tid.

Fem måneder før Midt- og Vestjyllands Politi rykkede ud af de gamle bygninger, var der bekymring over, hvad der skulle ske med bygningerne.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.