Gades spindoktor slipper for ny sag

Politiet dropper den omstridte lækagesag helt.

Der bliver ikke nogen sag mod tidligere forsvarsminister Søren Gades spindokter Jacob Winther eller andre personer i det, der er blevet kendt som lækagesagen.

-  Det er Københavns Politis opfattelse, at der ikke er grundlag for at søge behandlingen af straffesagen genoptaget, herunder søge at rejse tiltale mod en eller flere personer, siger advokaturchef Dorit Borgaard til Ritzaus Bureau.

Lydfil pegede på Winther

Sagen var medvirkende til, at Søren Gade i 2010 valgte at trække som forsvarsminister. I december sidste år dukkede den lydfil op, der angiveligt skulle bevise, at Jakob Winther var kilden til de lækkede oplysninger om, at Jægerkorpset i 2007 skulle sendes til Irak. Ifølge Forsvaret udgjorde det en fare for elitestyrken, at oplysningerne var kommet ud, før de skulle afsted.

Lægges død

Lydfilen er en samtale mellem TV2 journalisten Rasmus Tantholdt og daværende DR-journalist Nils Giversen. I den afslører Tantholdt sin kilde til de hemmelige oplysninger. Politiet har tidligere efterforsket, om Winther stod bag disse oplysninger, og lydfilen fik politiet til at genoverveje om sagen, men nu lægger de den istedet død:

Ikke bevis nok

- Lydfilen uden understøttende vidneforklaringer fra Taltholdt og Giversen kan næppe udgøre et afgørende bevis i en eventuel straffesag mod Jakob Winther

Rasmus Tantholdt er tidligere i Højesteret blevet fritaget for at vidne i sagen.