Gaderøveri i Holstebro: Ældre mand skubbet omkuld

En ældre herre fik onsdag stjålet sin pung efter et overfald foran Sparekassen Thy i Holstebro.

Klokken 17:15 onsdag eftermiddag modtog Midt- og Vestjyllands Politi en anmeldelse om et gaderøveri i Holstebro. En 78-årig mand var blevet overfaldet I Vestergade i Holstebro og havde fået stjålet sin pung.

Kort forinden havde manden sammen med sin 65-årige kone hævet penge i Sparekassen Thys hæveautomat. Her bemærkede de en mand, som stod et stykke derfra.

- Konen fortalte i forbindelse med anmeldelsen, at det virkede, som om han holdt øje med dem, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Brøndum.

Da ægteparret var færdigt med at hæve og forlod automaten, gik manden, der havde stået på afstand, over mod automaten, som om han også skulle hæve penge. Men da parret var nået omkring 20 meter væk, kom han pludselig løbende og skubbede den 78-årige mand omkuld.

- Gerningsmanden fiskede herefter den ældre herres pung op af jakkelommen og løb derfra i ukendt retning, siger vagtchefen.

Herefter skyndte parret sig hjem for at ringe til politiet med et signalement af gerningsmanden.

Signalement

Hundepatruljer har fundet spor

Efter anmeldelsen sendte politiet flere patruljer til gerningsstedet for at undersøge området, heriblandt en hundepatrulje.

- Vi brugte hundene til at afsøge området og fandt også nogle mulige brugbare spor, fortæller Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Udover de fundne spor forsøger politiet også at få fat i overvågningsmateriale fra sparekassen og nærliggende butikker.

Ægteparret er rystede efter overfaldet, men de er begge fysisk uskadte.