Gade afviser fusk: Deler sin side af sagen

Søren Gade har lejet lokaler på Holstebro Kaserne til en ekstraordinær lav pris. Det skriver BT i dag. Ifølge Søren Gade og kasernens regimentschef er alt dog foregået efter reglerne.

Søren Gade bliver i dag trukket ind i rækken af politikere, der har fået gunstige vilkår i forbindelse med lokaleleje til bryllupper. Ifølge BT har den tidligere forsvarsminister fået særbehandling, da hans datter fik lov at fejre bryllup på Holstebro Kaserne til en ekstraordinær lav pris.

BT skriver, at prisen for arrangementet lød på 7.000 kroner, og det inkluderede lokaler til bryllupsreceptionen og fest samt mulighed for 50 overnattende gæster på kasernen. Den lave pris skyldes, at Søren Gade fik lov at låne lokalerne gennem Holstebro Garnisons Officerforening, som han er mangeårigt medlem af.

quoteHan har betalt præcis det samme som alle andre

Bjarne Højgaard Jensen, Regimentschef, Jydske Dragonregiment, Holstebro

- Jeg har været med i officerforeningen i mere end 30 år, og jeg har holdt alle mit livs store fester derude. Jeg har hver eneste gang betalt præcis det beløb, jeg er blevet opkrævet, og det har jeg også gjort denne gang. At man så laver reglerne om i forsvaret, kan jeg ikke gøre ved, siger Søren Gade til TV MIDTVEST.

Søren Gade lejede lokalerne i 2016, men i februar 2017 kom der nye regler på området.

- Jeg befalede, at alle der havde lejet lokalerne før de nye regler kom ikke skulle betale mere, da de ikke kunne nå at finde nogle nye lokaler. Han har betalt præcis det samme som alle andre, siger Bjarne Højgaard Jensen, der er Regimentschef ved Jydske Dragonregiment i Holstebro, til TV MIDTVEST.

- Det er nok mere en personhetz, end det er en sag. Jeg har flere gange fortalt til BT, hvordan det hænger sammen, så jeg synes det er usmageligt, fortsætter han.

Ifølge regimentschefen har Søren Gade altså sit på det rene, og beskyldningerne irriterer derfor også hovedpersonen.

- Jeg synes, det er et ualmindeligt tynd grundlag. Jeg synes i al beskedenhed, at det er en ikke-historie. Jeg må leve med, at den er der, men jeg er trist over det. Jeg har på ingen måde bedt om at få særbehandling, siger Søren Gade.

Søren Gade trak sig i 2010 fra politik, men fem år senere blev han igen valgt ind i folketinget for Venstre.

Søren Gade deler sin side af sagen

Fredag eftermiddag delte Søren Gade sin side af sagen på sin Facebookside. Her fortæller han, at han ikke var klar over, at der i 2017 var kommet nye regler. 

Derudover skriver han, at den forskel der er i prisen fra år 2016 til 2017 har han valgt at donere til Veteranskytterne - en forening, som hjælper veteraner, der har det svært.

Opslaget er sidenhen gået viralt, og du kan læse det i sin fulde længde nederst.