Fugleinfluenza rammer vestjysk slagteri hårdt

Et udbrud af fugleinfluenza har betydet, at 25.000 dyr er blevet aflivet, og det kan få store konsekvenser for eksporten hos storslagteri.

HK Scan i Vinderup slagter hver dag massevis af fjerkræ. Men efter et udbrud af fugleinfluenza har betydet, at 25.000 høns er blevet aflivet i Østjylland, kan det få konsekvenser for det vestjyske slagteri.

Det skriver Dagbladet Holstebro Struer i dag.

Det store fjerkræsslagteri har haft nogle hårde år, men har den seneste tid kunne fremvise forbedrede regnskaber. Men nu rammer fugleinfluenzaen HK Scan.

- Vi er forberedt på, at fugleinfluenzaen ville komme til Danmark. Det har været undervejs i længere tid, men det er en meget uheldig situation. Det giver anledning til bekymring, men det er en del af gamet. Vi må arbejde hårdt for at undgå konsekvenserne, siger Jukka Nikkinen, der er direktør for HK Scan til Dagbladet.

Direktøren understreger, at der ikke er nogen risiko forbundet med at spise fjerkræ fra slagteriet i Vinderup, da de ikke modtager dyr fra den smittede besætning.

Ingen eksport udenfor EU

Når fugleinfluenzaen alligevel kan få konsekvenser for det vestjyske slagteri, er det fordi, at en international regel dikterer, at der ikke må eksporteres fjerkræ til lande udenfor EU de næste tre måneder.

quoteDet giver anledning til bekymring, men det er en del af gamet. Vi må arbejde hårdt for at undgå konsekvenserne.

Jukka Nikkinen,  direktør, HK Scan

Direktør Jukka Nikkinen fortæller, at slagteriets største marked er Danmark, men at cirka 30 procent af slagteriets ekspert går til lande udenfor EU.

Samtidig forsikrer direktøren overfor Dagbladet, at slagteriet vil overleve krisen. Hun understreger, at slagteriet er bedre rustet end det tidligere ville have været, men at det selvfølgelig er altafgørende, hvor længe eksporten til lande udenfor EU lukkes.

Hvis nedlukningen ikke forlænges udover de tre måneder, vil den ikke få betydning for antallet af arbejdspladser på slagteriet.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.