Frustrerede bilister i lange køer ved ny motorvejsstrækning

Antallet af biler er vokset og det giver trafikpropper ved nyåbnet motorvej.

Jes Beckman fra Mejrup blev forsinket et kvarter på vej til arbejde på grund af trafikproppen ved den nye motorvejstrækning
Jes Beckman fra Mejrup blev forsinket et kvarter på vej til arbejde på grund af trafikproppen ved den nye motorvejstrækning

Det er kun en uge siden 14 kilometer ekstra asfalt blev taget i brug på den nye Holstebro-motorvej, men allerede nu har den nyåbnede strækning vist sig at give utilsigtede trafikale problemer.

Markant flere bilister er nemlig begyndt at benytte Herningvej til og fra Holstebro. Vejdirektoratet skønner, at der er kører omkring 1000 biler mere i døgnet på hovedvejen, som slet ikke er gearet til den voldsomme trafikmængde.

Det giver kilometerlange trafikpropper, som specielt i morgentimerne frustrerer bilisterne, der ofte kommer for sent på arbejde.

Et kvarter forsinket

- Det er bare megafedt, at blive forsinket med et kvarter på vej på arbejde, lyder det ironisk fra Jes Beckman, der tidligt fra morgenstunden forsøger at kæmpe sig gennem køerne.

En anden bilist, Dennis Brostrøm fortæller, at problemet med propper på vejen er eskaleret, siden motorvejen åbnede for blot en uge siden.

Ifølge afdelingsleder i Vejdirektoratet, Ivar Sande, er der dog ingen nemme løsninger på problemet.

- Den bedste og mest rigtige løsning er at få bygget den sidste del af motorvejen færdig og få bilisterne ud på den. Der er ikke andre løsninger der virker indenfor den korte periode vi har, siger han.

Hos virksomheden Krangården i Tvis, mærker medarbejderne hver eneste dag, hvor sløv afviklingen af trafikken er blevet.

- Hvor der før kunne gå et kvarter før vi kunne komme ud på hovedvejen, så kan der gå dobbelt så lang tid nu, fortæller direktør Fin Vandborg fra BMS, Krangården i Tvis.

Rundkørsel ville hjælpe

Direktøren peger på, at en rundkørsel eller en trafikregulering kunne afhjælpe problemerne. Vejdirektoratet har forsøgt sig med skilte og fartmålere, men i Holstebro Kommune, der snart overtager vejen, er der fokus på andre løsninger.

- Hvis vi selv skulle ende med at stå med aben, så må vi betale det, det koster. Så bliver det enten en rundkørsel eller et signalstyret lyskryds, siger Anders G. Jakobsen, der er medlem af teknik- og miljøudvalget i Holstebro Kommune.

Men dertil behøver det ikke at komme. Om et år åbner den sidste del af motorvejen mellem Herning og Holstebro, og så er problemet løst, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Vi forventer, at trafikken falder med cirka 40 procent på Herningvej. Til den tid vil det også blive langt nemmere at komme ud fra sidevejene. Derfor mener jeg også vi kommer til at aflevere en fin, funktionsdygtig vej, siger afdelingsleder Ivar Sande.

2:43
Det nye motorvejsstykke fra Herning op til Tvis skaber lange køer uden for Holstebro.