Frustration i Vinderup: Holstebro Kommune har glemt os

Vinderup føler sig glemt i Holstebro Kommune. Den opfattelse deler borgmesteren imidlertid ikke.

Borgerne i Vinderup er frustrerede. For Holstebro Kommune har alt for meget fokus på hovedbyen, Holstebro.

- Hvis det er sådan, at Holstebro Kommunes byråd mener, at vi allesammen skal bo i Holstebro, så sig det, for søren, for så ved vi herude, hvad det er, vi skal agere efter, siger Keld Frederiksen, som er formand for Vinderup Borger- og Håndværkerforening.

Ved den seneste kommunalreform i 2007 blev den daværende Vinderup Kommune sammen med Ulfborg-Vemb Kommune lagt sammen med Holstebro Kommune. Det har kunnet mærkes.

- Der er ikke så meget fokus på Vinderup, som da vi var selvstændig kommune, og det er så det, vi må prøve at arbejde med. Men man har et ansvar som kommune, så hele kommunen bliver befolket - og at der er kommunale arbejdspladser ude i de mindre byer, forklarer formanden.

Borgmester: Vi har investeret i Vinderup

Set fra borgmesterkontoret i Holstebro er Vinderup dog ikke blevet glemt. Snarere tværtimod.

- Vi har investeret i svømmehal, ny hal og ny daginstitution. Jeg synes, vi har gjort rigtig meget i Vinderup. Nu kommer motorvejen, og der har vi hele tiden sagt, at den kommer så tæt på Vinderup, at med 5-8 minutters kørsel fra Vinderup, så er man på motorvejen. Det vil komme til at betyde noget for både erhverv og bosætning, fortæller borgmester H.C. Østerby (A).

Borgmesteren slår samtidig fast, at kommunen fortsat vil bakke op om gode projekter fra lokale ildsjæle.