Frivillighed har sikret museum international pris

Kun fire lønnede ansatte er der på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde. Resten af personalet består af frivillige, og det har nu sikret museet en europæiske museumspris.

På Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er det i høj grad frivillighed, der driver dagligdagen. Netop frivilligheden har nu sikret stedet den europæiske museumspris The Silletto Prize for stærk lokal forankring og fængslende formidling.

- Det er fantastisk at have sådan nogle frivillige, der synes, det er sjovt at være med på museum. Der findes ikke bedre værter end mennesker, som er der, fordi de gerne vil fortælle en god historie. At det nu er blevet opdaget ude i Europa, at vi er gode til frivillighed, er jeg helt vildt stolt af. Jeg er mere glad for den her pris, end jeg ville have været for nogen som helst anden pris, fortæller Ingeborg Svennevig, der er direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, som Strandingsmuseum St. George hører ind under.

Her kan du høre direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig fortælle, hvad de frivillige kræfter betyder for Strandingsmuseum St. George.

Prisen blev uddelt ved EMYA museumskonferencen i Sarajevo i Bosnien Herzegovina, hvor 40 museer fra 17 europæiske lande var  nomineret til årets europæiske museum. Strandingsmuseum St. George var også nomineret i den kategori, men der blev det dog ikke til sejr.

Til gengæld fik museet i Thorsminde den pris, som hylder en stærk lokal forankring gennem inddragelse af lokalsamfundet og frivillige.

Museets frivillige laver alt fra at tage sig af gæsterne til at ordne mere praktiske ting. På et museum med kun fire lønnede ansatte, er det nemlig i høj grad de frivillige, der får tingene til at hænge sammen.

- Det giver mig en tilfredsstillelse at snakke med folk, som er positive, og som er glade for at få mere at vide end det, man kan læse på skiltene, fortæller Steen Lorentzen, der er frivillig rundviser på museet.

For folk i Thorsminde betyder det meget, at museet inddrager både frivillige og folk fra lokalsamfundet.

- Alle, der kommer her, synes, det er et helt fantastisk museum. Det er godt sat op deroppe, så vi har et godt samarbejde med dem, og det virker til, at turisterne også synes, det er et godt sted at være. Museet betyder meget ved, at det trækker mange turister til, som selvfølgelig også lige kigger ind til os en gang imellem, siger Niels Poulsen, der er bestyrer af Fisk & Fritid i Thorsminde.

Her kan du høre rundviser Steen Lorentzen fortælle, hvorfor han har valgt at blive frivillig på Strandingsmuseum St. George.
Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er blevet tildelt den fornemme europæiske museumspris The Silletto Prize.