Frikendt fem gange for incest

47-årige Tom Lauridsen fra Holstebro er blevet frikendt for overgreb på en søn og en stedsøn, og nu er en erstatningssag også faldet ud til hans fordel.

Seks et halvt års mareridt ser nu ud til at være slut for 47-årige Tom Lauridsen. For femte gang er han frifundet i en sag om seksuelle overgreb.

- Det er jeg meget tilfreds med. Det var også min forventning, siger han.

Det er en omfattende sag - også i pressen. To gange er Tom Lauridsen frikendt i byret og landsret for overgreb mod sin stedsøn. Og to gange er han frikendt for incest mod sin biologiske søn.

I november trak den biologiske søn så sin far i retten for tredje gang. Denne gang med krav om erstatning for de overgreb faren var frifundet for.

De mange retssager gør, at Tom Lauridsen føler sig stemplet trods frifindelserne:

- Jeg er jo ikke frikendt. Jo, juridisk, men så er det også det. Menneskeligt er jeg ikke frikendt. Der er mange ude i civilbefolkningen, der siger, at har der været røg må der også have været ild.

Nu har retten så afgjort at Tom Lauridsen ikke skal betale erstatning. Det ville være i strid med menneskerettighederne, når han er frikendt i straffesagen siger retten.

I alt nåede Tom Lauridsen at sidde i fængsel 249 dage. Han har i dag højestrets ord for at han har fået potstraumatisk stresssyndrom af fængslingen. Han er for syg til at arbejde og er i dag førtispensionist.