Frifundet for dildo-plakat

En uge har retten i Holstebro brugt på at gennemanalysere en dildo-plakat. Og plakaten er ikke anstødelig i den sammenhæng den er brugt, siger retten.

Indehaveren af sex-butikken Dark Rose på Struervej i Holstebro var tiltalt i retten for at sætte en plakat op foran sin butik, hvor man kan se en kvinde med en dildo i hånden. Nu er indehaveren blevet frifundet for at vise plakater med anstødeligt indhold.

Retten mener ikke, at plakaten kan anses for anstødelig i den sammenhæng som indehaveren af sex-butikken har anvendt den. Retten lagde vægt på, at plakaten sad i et skilt af samme type og størrelse, som bliver brugt til reklamer af de andre butikker på samme vej, som det hedder i dommen.

Grænser rykket

Når plakaten overhovedet blev til en sag for politiet og retten, skyldes det en anmeldelse fra Peter Mønster Jørgensen fra Kristent Center Midtvest. Han fandt plakaten anstødelig og ønskede få at defineret en grænse for, hvad man kan tillade sig at vise i det offentlige rum.

- Den pornografiske grænse bliver rykket år og år. Jeg synes bare, at nu må det være nok. Her går min grænse, sagde Peter Mønster Jørgensenm da sagen startede for en uge siden.