Fra plejehjem til ishus: 49-årig med lidt af et jobskifte

Camilla Dalsgaard Nielsen så en annonce i avisen. Nu skifter hun tilværelsen som ansat på plejecenter ud med at sælge is på havnen i Struer.

Indimellem sker det, at folk laver et iøjnefaldende jobskifte. Camilla Dalsgaard Nielsen fra Vinderup er ingen undtagelse. Egentlig var hun ansat ved Plejecenter Thorshøj i Holstebro. Men nu har hun forpagtet Limfjordens Ishus i Struer.

quoteDet kalder jeg en kolbøtte eller et ordentligt hovedspring.

Kirsten Christensen, beboer, Plejecenter Thorshøj

- Jeg kan rigtig godt lide det. Tiden har ikke været lang endnu. Nu ved jeg godt, at vejret har været godt, og der har været travlt. Der er hele tiden noget at lave. Det er mit eget, så jeg har ansvaret for, at det hele er i orden. Det kan jeg godt lide, siger hun.

Spørger man blandt beboerne på Plejecenter Thorshøj, er det mærkeligt, at den 49-årige holstebrogenser fremover skal sælge is.

- Det kalder jeg en kolbøtte eller et ordentligt hovedspring, fortæller Kirsten Christensen. 

Man må sige af maj har budt på masser af isvejr. Så timingen for jobskiftet kunne nok ikke have været bedre.
Man må sige af maj har budt på masser af isvejr. Så timingen for jobskiftet kunne nok ikke have været bedre.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Det var en annonce i avisen, der ledte Camilla Dalsgaard Nielsen på sporet af ishuset.

Fortryder ikke

Camilla Dalsgaard Nielsen har været i gang i en måned nu som ismor på havnen i Struer. Og selvom hun kommer til at savne kolleger og beboere på plejecentret, fortryder hun bestemt ikke sin nye gesjæft. 

- Overhovedet ikke. Det kan man jo ikke med det vejr. Prøv at se en udsigt. Nej, jeg har ikke fortrudt et øjeblik, og jeg glæder mig bare til, at det bliver endnu mere sommer, uddyber hun.

Fra 1. juni er det fuldtid for hende at sælge is. Men hun regner med at få sig et deltidsjob, som hun kan passe i vinterhalvåret, når ishuset er lukket.