Fra førtidspensionist til mountainbiker i verdensklasse

Man skal aldrig give op - det er Helle Jacobsen fra Holstebro et godt bevis på. I sidste uge vandt hun sølv ved verdensmesterskaberne i mountainbike.

Man skal aldrig give op - det er Helle Jacobsen fra Holstebro et godt bevis på. Efter at have været helt nede at vende i livet har hun langsomt arbejdet sig tilbage til en værdig tilværelse - og i den forløbne uge fik hun en podieplads ved verdensmesterskaberne i den sport, der blev hendes redning.

Tre dage før jul for tretten et halvt år siden slog Helle Jacobsens liv en voldsom kolbøtte. Hun var på vej fra Holstebro til Herning, da en modkørende bilist mistede herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i Helle Jacobsen.

Helle Jacobsen fik blandt andet et brud på ryggen, hun fik posttraumatisk stress, og arbejdslivet ændrede sig til et flexjob.

- Jeg havde det svært. Det eneste sted, jeg følte mig tryg, var i mit eget hjem, og jeg kunne ikke huske - jeg kunne gå ned til købmanden efter en liter mælk og kunne stå dernede - og ikke huske, hvorfor jeg egentlig var gået derned, fortæller Helle Jacobsen i dag.

Uheld...Igen-igen

Men det var ikke slut med livsomvæltningerne for Helle Jacobsen. Fem år senere - i 2008 på samme vej - gik det galt igen. En bilist kørte op bag i Helle Jacobsens bil. Og efter et par år med blandt andet arbejdsprøvning kunne hun som 45-årig kalde sig førtidspensionist.

- Jeg har altid klaret mig selv - været selvforsynende. Det er da sådan lidt pinligt - jeg syntes faktisk, det var flovt, siger hun om den svære accept af at være blevet førtidspensionist.

Mountainbike gav modet tilbage

I 2012 begyndte Helle Jacobsen at træde i pedalerne. Først på landevejen og så i skoven sammen med andre mountainbikere.

- Det har givet mig mod - det har givet mig selvtillid - det har givet mig tro på, at jeg også kan være berettiget. Det er det der fællesskab og den glæde - og man bliver ikke set på - høj eller lav, siger hun.

Nu er der i hvert fald god grund til at være stolt, for i onsdags fik hun overrakt en sølvmedalje ved VM i Andorra. Den 51-årige vestjyde drønede over målstregen som nummer to i sin aldersgruppe.

- Det er meget svært at sætte ord på, fordi man har været helt skubbet ud, og man har ikke kunnet noget, og man har nærmest en handicapbil med vidvinkel og spejle, og jeg ved ikke hvad, og så lykkedes - altså man kan noget alligevel.

For Helle Jacobsen har timerne på mountainbiken gjort underværker. Nu ser hun frem mod Danmarksmesterskaberne om en lille måneds tid. 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.