Fra doven bandit til Danmarks bedste jockey

For Holstebro-drengen Hussein Kassir blev en drøm i dag til virkelighed, da han vandt DM for jockeyer i Skive.

Der var lagt op til hæsblæsende væddeløb, da DM-titlen for jockeyer i dag skulle uddeles i Skive. Øverst på sejrsskamlen endte 21-årige Hussein Kassir, der er født og opvokset i Holstebro.

quoteDet beviser bare, at hvis man virkelig gerne vil opnå noget, så kan man også opnå det.

Hussein Kassir

Sammen med blandt andet hesten Bringmeupfront var han samlet set feltet hurtigste mand i de fem DM-løb. Derfor kan han nu kalde sig Danmarks bedste jockey.

- Det er jo helt vildt stort. Det beviser jo over for alle, at man kan finde ud af det, man laver, siger Hussein Kassir.

Drømmen om at blive travkusk tog for alvor fart i 2012, hvor han blev sendt i praktik hos en stutteriejer i Vemb, fordi han havde det svært i skolen. Dengang var han ifølge ham selv doven, og han gad ikke at høre efter i skolen.

Det ændrede sig, da Hussein Kassir fik øjnene op for de firbenede væddeløbere. I dag kulminerede de mange timer på træningsbanen så, da han strøg helt til tops på en af den danske hestesports helt store scener.

- Jeg har jo fundet ud af, at det er det her, jeg virkelig gerne vil. Jeg er gået ind i det her med hjertet 100 procent. Det beviser bare, at hvis man virkelig gerne vil opnå noget, så kan man også opnå det, siger Hussein Kassir.

Et møde med en hest ændrede livet fuldstændigt for Hussein Kassir. TV MIDTVEST 26/06-2013.

I dag bor og arbejder han på et stutteri i Aalborg. Her er han sammen med travtræner og ejer Gordon Dahl og en anden medarbejder ansvarlig for træningen af 22 travheste.

- Der er jo kommet en rigtig god ung mand ud af det. En ung mand, som har fået noget ansvar i hans arbejde med hestene, og hestene giver også ham noget. Hussein kom til mig for 6-7 år siden, og der manglede han at lære en masse. Han kommer fra noget, som godt kunne være endt i noget skidt, så jeg er utrolig stolt af ham, siger Gordon Dahl.

Tidligere var Hussein Kassir en værre rod, men så kom i lære hos en travkusk i Skive.  TV MIDTVEST 24/06-2014