Forstander øjeblikkeligt fritstillet første skoledag: - Det er altid ubelejligt

Mandag blev Rydhave Slots Efterskoles forstander Rasmus Kilsmark Jensen fritstillet med øjeblikkelig virkning.

Rasmus Kilsmark Jensen tiltrådte som forstander i december 2019. (Arkiv)
Rasmus Kilsmark Jensen tiltrådte som forstander i december 2019. (Arkiv)
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Det nye skoleår var end ikke et døgn gammelt, før eleverne på Rydhave Slots Efterskole ved Vinderup fik besked om, at deres forstander ikke længere skal være på skolen.

På den første hele skoledag blev Rasmus Kilsmark Jensen, der har siddet for bordenden i knap tre år, pludselig fritstillet med øjeblikkelig virkning.

- Det er klart, at jeg ikke kan udtale mig om det, da det er en personsag, men jeg kan bekræfte det, siger bestyrelsesformand Karsten Søndertoft, der sammen med viceforstander Mette Mikkelsen vil tage sig af ledelsen, indtil der er fundet en ny forstander. 

quoteDet er altid ubelejligt, når man skal tage sådan en beslutning.

Karsten Søndertoft, bestyrelsesformand, Rydhave Slots Efterskole

Efterskolen har meddelt de nye elever og deres forældre om situationen, og forventer ikke, at de kommer til at mærke yderligere til den.

- Nej, det gør de ikke. Der har været en god planlægning fra lærernes side, og skoleåret går sin gang, siger Karsten Søndertoft.

Men det er vel ikke et ønskværdigt tidspunkt, at sådan noget sker på?

- Det er altid ubelejligt, når man skal tage sådan en beslutning, og det skal altid være objektivt og professionelt, og det er det også her, fastslår Karsten Søndertoft.

Hovedpersonen selv, Rasmus Kilsmark Jensen, har af respekt for de ansatte og eleverne, som han ønsker skal have det godt, ingen kommentarer til sagen.