Forsøg i virksomhed skal give de ansatte mere fritid

Fire arbejdsdage i stedet for fem. Det bør de fleste stræbe efter, mener forfatter og foredragsholder. I den her uge laver hun forsøg på virksomhed i Holstebro.

quoteTanken er jo forjættende, hvis det virkelig kan lade sig gøre. Men vi arbejder jo - synes jeg - effektivt i forvejen, så kan det virkelig passe?

Direktør Per Tornvig

I 30 år har vi arbejdet på samme måde. 37 timer om ugen fordelt på fem arbejdsdage. Men er det egentlig den mest effektive måde for os mennesker, og får vi det optimale ud af tiden, når vi er på arbejde? Det mener forfatter og foredragsholder Pernille Garde Abildgaard ikke.

- En fire dages arbejdsuge er en ubetinget god idé for de ansatte. De får mere livskvalitet og frihed og lærer faktisk også at arbejde mere effektivt, for de skal jo nå at lave fem dages arbejde på fire, forklarer hun.

For at afprøve hendes opfattelse og metoder har TV MIDTVEST arrangeret et eksperiment med hende og Peoplez Reklame- og Webbureau i Holstebro.

Hun vil forsøge at hjælpe de 15 ansatte med at håndtere mails, telefoner og kolleger, som der lige nu ikke er regler for i arbejdstiden. 

- Vi bliver nødt til at italesætte, at det er et stort problem, at man ikke har det, og det er noget af det, der gør, at folk føler sig helt baldrede, når de kommer hjem, uddyber hun.

Pernille Garde Abildgaard har blandt andet beskrevet den kortere og mere effektive arbejdsuge i bogen, "Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige".

- Kan det virkelig passe?

Per Tornvig er administrerende direktør ved Peoplez og har altså sagt ja til at være med i forsøget på at effektivisere og mindske arbejdsugen.

- Tanken er jo forjættende, hvis det virkelig kan lade sig gøre. Men vi arbejder jo - synes jeg - effektivt i forvejen, så kan det virkelig passe?, siger han.

Noget af det, Pernille Garde Abildgaard gerne vil hjælpe virksomheden med, er at få luget ud i antallet af forstyrrelser. Det er Henrik Christensen, som er online marketing konsulent, helt med på.

- Når man sidder med en opgave, er det dejligt at kunne fordybe sig i stedet for at blive forstyrret hele tiden, for så tager det lidt længere tid, fortæller han.

Han er ligesom chefen dog skeptisk i forhold til, om Pernille Garde Abildgaards metoder kan give en ekstra fridag.

Tre fejl og tre regler

Ifølge foredragsholderen begår mange arbejdspladser tre fejl.

Tre fejl

På Peoplez forsøger de med tre regler, der skal imødekomme nogle af de udfordringer, eksperten påpeger.

Tre regler

Torsdag kan I læse mere om, hvordan det er gået med forsøget på virksomheden i Holstebro.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.