Forsinkelser i togdriften: Tog påkørte parkeret bil på sporet

En bil er blevet påkørt af et tog nord for Ulfborg, fordi den holdt parkeret på jernbanen. Man skal derfor forvente aflysninger og forsinkelser i togdriften på strækningen.

Rejsende mellem Struer og Skjern kan fredag morgen opleve aflysninger og forsinkelser.
Rejsende mellem Struer og Skjern kan fredag morgen opleve aflysninger og forsinkelser.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST
Opdatering

Opdatering fredag klokken 08:20:

Bilen er nu fjernet fra sporet, og togdriften kører normalt fra klokken 09:00. Politiet har anholdt en 22-årig rumæner i Ulfborg, som er i Danmark for at arbejde frem til jul, for at have parkeret bilen på sporet. Han har muligvis været påvirket af alkohol, og han skal derfor nu have taget en blodprøve og afhøres. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

  Et Arriva-tog kørte fredag morgen klokken 05:25 ind i en bil, der holdt parkeret på tværs af togbanen nord for Ulfborg. Ulykken skete kort før stationen i Ulfborg, mens toget var på vej fra Struer mod Skjern.

  - Bilen var tom, og der er ikke sket nogen personskade, siger Simon Skelkjær, der vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

  Påkørslen betyder, at alle tog på strækningen mellem Struer og Skjern frem til klokken 9:00 lige nu er aflyst, og at der kan komme flere aflysninger. Derudover kan andre strækninger også være påvirket.

  Arriva arbejder på at indsætte busser på ruten i stedet. Det oplyser vagthavende trafikleder ved Banedanmark, Karsten Nielsen.

  Man kan finde oplysninger om togbusserne på www.rejseplanen.dk.

  Påkørt bil var udlånt

  Politiet er på stedet og arbejder på at få bilen fjernet. Herefter skal de i gang med at undersøge, hvorfor der holdt en bil parkeret på sporet. 

  Vagtchefen oplyser, at de har en formodning om, at den parkerede bil er blevet brugt til hasarderet kørsel i området torsdag aften. 

  - Vi var ude at lede efter en bil, der kørte vildt og stærkt i området i går, og det kunne meget vel være den, siger vagtchef Simon Skelkjær. 

  Politiet har spor at gå efter i sagen, da bilen er udlånt af en autoforhandler.

  - Vi tror, at personen, der har lånt bilen, muligvis har lånt den videre til en anden, siger vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi.