Formuer i Holstebro overhaler andre kommuner

Ny undersøgelse placerer Holstebro tæt på dansk top-ti i vækst. Samtidig viser anden undersøgelse, at byen har Danmarks mest solide betalere

Familierne i Holstebro Kommune har i gennemsnit en nettoformue på 811.000 kr. Det er 10 procent mere end for ni år siden. Dermed er Holstebro en af de danske kommuner, hvor formuerne vokser hurtigst.

Væksten placerer byen på en 13.-plads blandt landets 98 kommuner. De største stigninger sker i Rudersdal Kommune i Nordsjælland og på Frederiksberg.

I Jylland har Holstebro en fremgang omtrentlig som i Aalborg. Byen ligger vækstmæssigt foran de alle de omkringliggende kommuner. I for eksempel Herning er formuerne vokset med 4,4 procent, og i Viborg er de gået ned med 1,6 procent.

Danmarks Statistik har i sommer offentliggjort en ny formuestatistik. Den har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd efterfølgende brugt til analyser, og det er her Holstebros position træder frem.

I de fleste danske kommuner er familiernes gennemsnitlige formue gået ned mellem 2004 og 2013, blandt andet på grund af finanskrisen. Kun i 36 kommuner er der fremgang. Opgørelsen sker i faste priser, hvor inflationen altså er regnet fra.

Analysechef Jonas Schytz Juul fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har gennemført beregningerne. Han siger, at det generelt er store byer og vækstområder, som har haft den største fremgang i nettoformuerne.

- Den væsentligste faktor for udviklingen er huspriserne, som har været mest gunstig for vækstområderne i de senere år, mens mange udkantsområder oplever faldende boligpriser, siger Jonas Schytz Juul.

Holstebro har flere succesrige erhvervsfamilier. Deres voksende formuer kan også have betydning. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kan ikke ud fra tallene se, hvor meget af væksten der stammer fra de store erhvervsfolk.

Med fremgangen har formuerne i Holstebro nu overhalet kommuner som Viborg, Vejle, Kolding, Kalundborg, Kerteminde og Køge

Holstebros borgeres økonomiske styrke fremgår også af en anden helt ny undersøgelse. Den viser, at byen er det sted i landet, hvor der er forholdsvis færrest dårlige betalere. Det er Ugebrevet A4, der har gennemført den analyse, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.