Forkerte oplysninger grundlag for psykiatridiskussion

Politikerne, der skal tage beslutningen, om de psykiatriske sengepladser i Holstebro skal nedlægges, er blevet misinformeret.

Mangel på overlæger har hidtil været Region Midtjyllands årsag til at lukke de psykiatriske sengepladser i Holstebro for at samle dem i Herning. De oplysninger er forkerte, det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Hidtil har regionen oplyst regionsrådsmedlemmerne, at der skal være en overlæge i bagvagt i både Herning og Holstebro. En overlæge må kun være bagvagt ti gange om måneden, så der var behov for cirka 60 bagvagter hver måned for at dække begge sygehuse ind ifølge de gamle oplysninger. Men reelt er det ofte den samme læge, der er i bagvagt i både Herning og Holstebro, skriver Bent Hansen (S) i et svar til regionsrådet. Dermed er det kun cirka 30 vagter, der skal dækkes hver måned. De forkerte oplysninger vækker frustration i regionsrådet.

- Det er en helt central oplysning, og det er under al kritik, hvis vi ikke kan stole på de oplysninger, vi får fra administrationen. Nu blev sagen udsat, men ellers risikerede vi at have lukket psykiatrien i Holstebro på et forkert grundlag, siger regionsrådsmedlem Steen Jakobsen (V) fra Struer til Dagbladet Holstebro-Struer. Det var ham, der havde stillet spørgsmålet til Bent Hansen.

Beslutningen om lukningen af sengepladserne er blevet udskudt flere gange. Men efter planen skal Regionsrådet tage en endelig beslutning på et møde den 24. august.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.