Foreninger kæmper: Ikke nok vil stille op

Det kan være svært for foreningerne at få fyldt bestyrelsesposterne. Det truer de små foreninger.

Det er sæson for generalforsamlinger i Foreningsdanmark, men mange af landsdelens foreninger har svært ved at skaffe folk til bestyrelsen.

Det gælder for eksempel fodboldklubben i Vinderup, der lige nu skal finde folk for at køre videre.

quoteMed det antal medlemmer vi har her i klubben, så skulle det være muligt

Vibeke Kjeldbjerg, Formand, Vinderup Idrætsklub

- Jeg synes, det er rigtigt frustrerende, for jeg synes faktisk, at med det antal medlemmer vi har her i klubben, så skulle det være muligt, siger formanden i Vinderup Idrætsklub Vibeke Kjeldbjerg.

Klubben har over 300 medlemmer, men på generalforsamlingen var det umuligt at få valgt en ny bestyrelse. Ingen havde tid eller lyst.

- Det bekymrer mig, at man er blevet sig selv så meget nærmest, at man ikke kan se den kæmpe værdi der er i at være i et foreningsliv, siger Vibeke Kjeldbjerg.

Hvis en forening ikke har en bestyrelse, så kan den ikke køre videre som forening, og det bekymrer formanden.

- Jeg vil da synes, at Vinderup er det fattigere, hvis vi ikke har en fodboldklub. De unge mennesker og børnene her i Vinderup er da bedst tjent med, at de kan spille fodbold i deres eget nærområde, forklarer hun.

Ekstraordinær generalforsamling

I Vinderup skal en ekstraordinær generalforsamling nu forsøge at redde fodboldklubben.

Det problem har borgerforeningen i Grønhøj ved Karup også. Her har de delt løbesedler ud for at redde foreningen.

Den lokale kromand tror ikke, at landsbyerne har plads til så mange foreninger længere.

- Det kan godt være nu, at vi er kommet dertil, hvor vi skal til at fusionere i de små lokalsamfund, fordi det nu er blevet svært at rekruttere til de her bestyrelser, siger Gregers Laigaard.

DGI opfordrer bestyrelserne til grundigt at beskrive, hvad arbejdet i bestyrelserne går ud på og løbende kontakte mulige kandidater.

- Beskriv opgaven og gør det løbende. Det er ikke noget, der skal ske fjorten dage før en generalforsamling, forklarer formand for DGI Vestjylland, Per Østergaard.

Indslag fra den 18. januar. Stationsbyen Vinderup mangler både arbejdspladser og indbyggere, og nu efterlyser borgerne handling   

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.