Forbrugere i klemme i kloakprojekt

Forbrugere i Husby er kommet i klemme i kloakeringsprojekt. Selvom deres ferielejligheder ligger i samme bygning, skal de betale otte gange prisen for at blive tilsluttet.

I Husby ved Vesterhavet er forsyningsselskabet Vestforsyning igang med at kloakere området. Hver grundejer skal betale godt 35.000 kroner og det har fået en gruppe forbrugere op af stolene.

De ejer nemlig otte små ferieboliger, som alle ligger i den samme gård, på den samme grund. Men selvom de kun får een brønd tilsammen, så skal de betale tilslutningsbidraget otte gange, svarende til godt 280.000 kroner. Havde der kun boet een familie på gården var tilslutningsbeløbet godt 35.000 kroner.

- Det er fuldstændig grotesk, siger P. E. Larsen, som er formand for ejerforeningen på Solgaarden, der danner rammen om de otte ferielejligheder.

- Man sidestiller os med en almen boligforening, men det her er jo ferielejligheder,  det er jo ikke et sted hvor vi bor 365 dage om året, siger han til TV MIDTVEST.

Følger lovgivningen

Ifølge Vestforsynings spildevandsafdeling er der en helt klar lovgivning for området, som selskabet følger.

- Det, der står i betalingsloven er, at man skal betale per boligenhed, forklarer afdelingsleder Jette Fleng. Der er ganske vist mulighed for i helt urimelige tilfælde at dispensere, så forbrugerne kan slippe billigere. Men det har Vestforsyning ikke fundet grundlag for.

- Det er kun i helt specielle tilfælde, forklarer Jette Fleng, som ikke vil diskutere konkrete sager, men kun generelt.

Klagen behandles af forsyningsselskabets egen bestyrelse

Solgaardens ejerforening har klaget over Vestforsynings afgørelse, og selvom embedsmændene medgiver, at tilslutningen af ferieboligerne på Solgaarden er billigere for forsyningsselskabet end de faktiske omkostninger, så bliver klagen afvist med henvisning til at prisen "ikke er helt ude af proportioner".

Klagen er også blevet behandlet af Vestforsynings bestyrelse, som har holdt med embedsmændene.

Nu frygter P.E Larsen, at nogle af ferieboligerne vil blive sat til salg, fordi ejerne ikke har råd til den ekstraordinære udgift.

- Der er jo ikke råd til det. Jeg føler, at kommunen er frygtelig bedøvende ligeglad med os. De skal bare have nogle penge i kassen, siger han bittert.

Vestforsyning, som hører under Holstebro kommune vil få godt 280.000 kroner i tilslutningsbidrag fra Solgården, mens det næsten lige så store nabohus med pool og plads til 16 personer, slipper med 35.000 kroner.

- Det er uanstændigt, mener P. E. Larsen.

kloakering 2_0.jpg

Sådan ser Solgaarden ud udefra. En tidligere klitgård, som nu er lavet om til otte ferielejligheder.

 

kloakering 3_0.jpg

Solgaardens ejerforening har klaget både til Vestforsyning og til selskabets bestyrelse, over at tilslutningsbidraget til kloaknettet skal betales otte gange, selvom udgifterne til det er langt lavere. Men uden held.

 

kloakering 4_0.jpg

Vestforsyning er igang med tredie og sidste etape af kloakeringen i Vester Husby.

 

kloakering 5_0.jpg

 

Forbrugere i Husby skal betale for otte tilslutninger til kloaknettet, men deres ferielejligheder ligger i eet hus:

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.