Forårskåd frø forelsker sig i fisk

Havebassinejer Kenneth Henriksen fik sig noget af en overraskelse, da han skulle fodre sine guldfisk. En forårskåd frø havde øjensynligt forelsket sig i en guldfisk.

Fugl, fisk eller midt i mellem. Det spørgsmål stillede havebassinejer Kenneth Henriksen sig selv efter han opdagede, at der sad noget underligt mørkt noget på ryggen af en af hans guldfisk. Ved nærmere eftersyn kunne han konstatere, at det var en frø, der var i færd med at forsøge at parre sig med en af guldfiskene i havebassinet.

Efter længere tids kamp lykkedes det at vriste den forårskåde frø fra guldfisken, men det tog alligevel nogle dage før fisken helt blev sig selv igen.

Intens kønsdrift

Paddeekspert, Per Klit Christensen, fra Amphi Consult bekræfter at der er tale om en frø, en butsnudet frø. Eksperten forklarer, at det ikke er noget sjældent fænomen, at frøer og tudser på denne tid af året forsøger at parre sig med lidt af hvert.

- Deres kønsdrift er så intens, at de springer på stort set hvad som helst, der kan ligne en hun. Den reagerer simpelthen på, at der er noget, der bevæger sig. Så antager den bare, at det er en hun. Ude i vandhullerne forekommer det også, og er det så f.eks. en han af samme art, så kommer den anden han med sådan en lille afværge-lyd, som betyder 'Hey, det her er galt makker', og så giver den slip igen. Men guldfisken, den kan ikke sige nogen lyd, siger Per Klit Christensen.

- Jeg oplever det selv, når jeg er i flelten. Forleden var jeg ude i en grusgrav for at optælle nogle strandtudser. Imens jeg havde den ene hånd begravet i sand, kom der en han og forsøgte at parre sig med min finger. Det er et rimelig almindeligt forekommende fænomen - de springer på stort set alt, siger eksperten.

Hør her Kenneth Henriksen fortælle om frøen og guldfisken:

02:54 Luk video