Forældre og elever kæmper mod besparelser

En stribe lærere i Holstebro får en fyreseddel på tirsdag. Men ikke, hvis det står til elever og deres forældre i Holstebro Kommune. De varsler en stor demonstration tirsdag.

En stribe lærere i Holstebro får en fyreseddel på tirsdag. Men ikke, hvis det står til elever og deres forældre i Holstebro Kommune.

- Det er vores fremtid, det handler om, og vi ved, at hvis vi ikke får den læring nu, så får vi ikke en ordentlig uddannelse, siger elevrådsformand på Birkelundskolen og initiativtager til elevernes demonstration, Mark Geertsen Bro, der går i 8. klasse.

Forældre bakker op

Politikerne vil spare millioner af kroner på skoleområdet. Men det vil hverken forældre eller elever acceptere. Flere forældre har fundet sammen i Facebook-gruppen "Bevar en god folkeskole i Holstebro."

- Selvfølgelig skal vi bakke vores børn op. De skal ikke kæmpe alene, siger Marianne Staghøj Huldahl, der er mor til tre børn, hvor de to går på Rolf Krake Skole i Holstebro.

Og ligesom på mange andre af kommunens skoler, så skal der også dér fyres lærere.

- Jeg er bekymret for mine børns skolegang fremadrettet, og det var egentlig derfor, jeg oprettede gruppen på Facebook, fortæller Marianne Staghøj Huldahl.

Hun er tydeligvis ikke alene. Gruppen har i skrivende stund over 1800 medlemmer.

Politikere følger med

Og i byrådet har politikerne da også bemærket den store interesse for tirsdagens møde.

- Vi følger jo med, så jeg ved godt, at der kommer mange mennesker i byrådssalen på tirsdag. Men det vi gør på tirsdag er jo sådan set bare at godkende et budget. Så mere er der ikke i det, siger radikale Torben Gudiksen, der er viceborgmester og formand for Holstebro Kommunes Udvalg for Børn og Unge.

Han maner til besindelse og udtaler, at det først er efter budgetforliget, at politikerne tager endelig stilling til, hvor og hvordan besparelserne skal findes.

-  Vi har jo nogle folk ude på den enkelte skole og se, hvordan man kan bruge ressourcerne mere optimalt på den enkelte skole, siger udvalgsformanden.

Forældre og elever vil ikke acceptere spareplanen for skolerne i Holstebro