Folkeskolelærere har glædespligt

På Sønderlandsskolen i Holstebro har de mange lærere glædespligt. Det er tænkt med et smil på læben, men skræmmer de lærerstuderende.

I et jobopslag skriver Sønderlandsskolen i Holstebro, at der blandt lærerne er glædespligt. Men ifølge skoleleder, Maria Braae, er det slet ikke så slemt, som det umiddelbart lyder.

- For os er glædespligt på ingen måde sådan noget jubelidioti med at nu skal man saftsuseme være glad. Det er mere en måde at være sammen på, forklarer hun.

På Sønderlandsskolen har de praktiseret glædespligt siden 2007. For dem er det blot et begreb på en i forvejen eksisterende ånd. Skolens tillidsrepræsentant understreger da også, at der hverken er tale om tvang eller tyranni.

- Der er plads til - og vi lægger meget vægt på, at vi også rummer hinanden i det, der er svært. For det er også en del af det, der gør, at man kan bevare sin arbejdsglæde, lyder det fra Mette Christiansen.

Lærerstuderende tvivler

TV MIDTVEST's reporter talte i dag også med en gruppe lærerstuderende fra Læreruddannelse i Skive. Her er de mere tøvende over for glædespligten.

- Jeg tror, at det kan afskrække mange inklusiv mig selv, hvis man skriver det i et jobopslag, for jeg tænker, at der må være et eller andet galt med arbejdsmiljøet, hvis man ligefrem behøver at opfordre sine ansatte til at møde med glædespligt.

Sådan lyder det fra Janni Dahl Jacobsen, der får støtte af sin medstuderende, Mathias Hjorth:

- I princippet er idéen jo ganske fin. Men en glædespligt vil jeg ikke ligefrem synes godt om, forklarer han.

På Sønderlandsskolen overvejer de nu, om ordvalget kan få en anden betydning end den, det egetnlig var tiltænkt.

Se indslaget om Sønderlandsskolens glædespligt her: 

01:53 Luk video