Folk vil se drager: Gæsterne vælter ind på Holstebro Museum

Holstebro Museums udstilling om drager tiltrækker så mange gæster, at der bliver slået besøgsrekorder. Den har også tiltrukket familien Lilhauge helt fra Fyn.

Mens mange museer bløder gæster, står det helt anderledes til på Holstebro museum, hvor de er inde i en gylden periode. 

Rekorderne for publikumsbesøg står nærmest i kø for at blive slået, og tirsdag oplevede museet i Holstebro det største antal besøgende nogensinde. 441 kunst- og historie interesserede betalte for indgangsbilletten for blandt andet at se udstillingen 'Drager og andre mytiske væsner', som især har tiltrukket publikum de sidste par måneder.

En af dem, der søndag lagde vejen forbi Holstebro Museum, var Peter Lilhauge fra Fjallerup på Fyn.

- Jeg synes, det er en fantastisk udstilling. Min kone har sagt flere gange, at hvis hun havde været med til at lave denne udstilling, ville hun have været meget stolt, fortæller han.

Museet har da også grund til at være stolt af udstillingen. Siden den 21. april har museet haft besøg af 6670 gæster, hvilket er tal de plejer at have for et halvt år.

På udstillingen kan man blive klogere på, hvordan drager og mytiske væsener har fyldt i verdenshistorien med alt fra kinesiske drager til Loch Ness-uhyret. Og så er det selvfølgelig også muligt at stå ansigt til ansigt med en drage.

Ingen drageudstilling uden store frygtindgydende drager.
Ingen drageudstilling uden store frygtindgydende drager.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Store drager gør det attraktivt for børnefamilier

Netop udstillingens fysiske drager har gjort udstillingen attraktiv for børnefamilier, og det var netop derfor, at Peter Lilhauge havde taget hele familien forbi Holstebro Museum på deres vej hjem fra et sommerhus på Vestkysten.

- Det gør det ret nemt at få børnene med på museum. Vores tur kommer til at starte herinde ved dragerne, og så har børnene set noget, der var rigtig spændende, og så kan vi forældre se noget på kunstudstillingen efterfølgende, siger familien inden datteren Frida bryder ind.

- Jeg vil også gerne have et bredt indblik i historien, fordi det hjælper mig med at forstå nutiden, siger Frida fra den historieinteresserede familie.

Udstillingen på Holstebro Museum om drager kan opleves helt ind til den 31. oktober.