Fodercentral tiltalt i dødsulykke

Holstebro Minkfodercentral bærer et stort ansvar for en dødsulykke i 2009, mener Midt- og Vestjyllands Politi. Også et vognmandsfirma er tiltalt i sagen.

I et år har Holstebro Minkfodercentral været sigtet i forbindelse med en dødsulykke. Men nu er virksomheden også officielt tiltalt. Politiet mener, at virksomheden bærer et stort ansvar for at ulykken skete.

Noget gik galt

Dødsulykken skete 16. september 2009, da chauffør Carsten Jensen fra Fredericia skulle hente kemisk affald fra Minkfodercentralen. Men noget gik galt, og han blev kvalt af giftige dampe -  sandsynligvis da myresyre og svovlsyre blev blandet sammen i tankbilen.

Minkfodercentralen er tiltalt, fordi virksomheden ikke fortalte præcist, hvad der var i de tanke, Carsten Jensen skulle hente.

Arbejdsgiveren også tiltalt

Også chaufførens arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Marius Pedersen, blev i dag tiltalt. Tiltalt for ikke at have givet sin chauffør de instrukser, han havde brug for.

Holstebro Minkfodercentral er ikke enig i tiltalen mod virksomheden og afviser gennem sin advokat at have gjort noget forkert. Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra vognmandsfirmaet Marius Pedersen. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.