Flugtbilist fanget på blind vej

En mand og en kvinde tog i nat flugten fra politiet i Holstebro. Flugtforsøget fik en brat ende, da bilisten kørte ned ad en blind vej.

Ved fire-tiden natten til søndag jagtede en patruljevogn fra Midt- og Vestjyllands Politi en bil på Struervej i Holstebro. Føreren af bilen havde tilsyneladende ikke lyst til at snakke med betjentene, og han valgte derfor at tage flugten. 

I forsøget på at slippe væk kørte bilisten dog ind ad en sidevej, som viste sig at være blind. Da han forsøgte at bakke ud igen, fik flugten en brat ende, da han ramte politibilens ene hjørne.

- Betjentene mener ikke, at det var med vilje, at han påkørte bilen. Det var et forsøg på at komme væk fra dem, fortæller politiets vagtchef, Rene Pagh. 

Herefter var det en smal sag for betjentene at stige ud og pågribe den 26-årige mandlige fører af bilen, samt en 19-årig kvinde, som var passager i bilen.

- Under flugten fra patruljen blev der kastet genstande ud af sideruden i passagersiden. Det virkede som om, at det var nogle ting, som de ikke ønskede at have på sig, når politiet stoppede dem, siger Rene Pagh.  

Da betjentene formodede, at genstandene kunne stamme fra enten et indbrud eller et tyveri, blev de to anholdt og taget med på stationen. 

- Der er dog ikke grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør, da efterfølgende efterforskning har klarlagt, at det ikke er sandsynligt, at tingene kommer fra et indbrud, men nærmere et tyveriforhold, fortæller vagtchefen.

Derfor er de to nu løsladt igen, men de kan se frem til en sag om tyveri, færdselsuheld samt kørsel uden førerret, da den 26-årige mand egentlig slet ikke har ret til at køre bil.

Vagtchefen oplyser desuden, at hverken biler eller personer kom til skade ved færdselsuheldet.