Flertal giver økonomisk håndsrækning til TTH Holstebro

Et flertal Holstebro Kommunes Økonomiudvalg har stemt for at øge sponsorbidraget til TTH Holstebro.

Onsdag har et flertal i Holstebro Kommunes Økonomiudvalg stemt for at øge sponsorbidraget til TTH Holstebro med 600.000 kroner, så kommunens bidrag nu lyder på i alt 1,6 mio. kroner.

- TTH Holstebro er et af de bedste brands i Holstebro Kommune. Det eksponerer kommunen helt fantastisk. Det er mange millioner værd. Som kommune er det vigtigt at tænke på, siger borgmester H.C. Østerby.

I øjeblikket er TTH Holstebro i økonomisk krise, og klubben har i morgen sat en deadline for, hvornår de skal have fundet de i alt seks mio. kr., som de mangler. Ifølge H.C. Østerby har det dog ikke været afgørende for, at det øgede sponsorat kommer netop nu.

- Det har selvfølgelig gjort, at vi har været inde og vurdere sponsoratet nu. Og nu kan vi se, at vi får mere ud af det, end vi har betalt for, siger H.C. Østerby.

Han forklarer desuden, at kommunen nu også vil forlange mere til gengæld af TTH Holstebro.

- Vi skal dyrke, at spillerne er rollemodeller. Talentudvikling er en stor faktor i det, og det vil vi gerne have mere ud af fremadrette. Vi skal dyrke, at spillerne er rollemodeller, og de skal være ambassadører for de unge mennesker i Holstebro Kommune, siger H.C. Østerby.

SF'er imod

SF'eren Karsten Filsø stemte som den eneste imod forslaget. Han mener, beløbet er for højt.

- Vi lægger for mange penge i den klub. Jeg ønsker TTH alt det bedste, men så må man finde flere sponsorerer. Det her er et privat foretagende. Det er okay, vi giver et beløb, men 1,6 mio. kr. er for meget, siger Karsten Filsø.

Han henviser til, at kommunen ud over de 1,6 mio. kr. også støtter klubben, idet de ejer Gråkjær Arena, hvor TTH Holstebro lejer sig ind. Desuden sponsorer det kommunalt-ejede Vestforsyning klubben med et beløb på 1,2 millioner kroner. Bestyrelsen i Vestforsyning bestemmer selv, hvem de vil støtte og med hvor meget, men et flertal af medlemmerne i bestyrelsen er kommunalpolitikere.

Er det her økonomisk støtte til TTH Holstebro?

- Det her er en ændring af midlerne til markedsføringen til TTH Holstebro, men man kan kalde det, hvad man vil. Det kan være nødvendigt at undvære klubben, hvis den ikke kan løbe rundt, siger Karsten Filsø.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.