Flere taget for fusk med tv-kanaler

En 37-årig mand fra Humlum er blevet taget for såkaldt "card-sharing", hvor han har ophævet kryptering fra betalings-tv og solgt signalet videre til mindst 16

At købe et ulovligt tv-signal fra en piratudbyder koster. Det kommer mindst 16 familier i Midt- og Vestjylland til at sande, efter de er blevet opdaget som kunder til en piratudbyder af Canal Digital og Viasat.

Store bøder til 16 familier

I går fik mindst otte af de 16 familier eller husstande uventet besøg af politiet, som tog deres bokse med. De resterende otte ulovlige kunder får også besøg snarest. Alle kan se frem til en bøde på 10.-11.000 kr per år, de har været kunde hos piratudbyderen.

- De kan faktisk lige så godt selv komme og aflevere boksen, for vi ved, hvem de er og de kan ikke lyve sig fra det. Vi har beviserne, siger Knud Lauridsen fra Lokalpolitiet i Holstebro.

Afkrypterede lovligt kort og solgte signalet videre

Det er en 37-årig mand fra Humlum, der er piratudbyderen. Han har købt et gyldigt kort til Viasat og Canal Digital ved en tv-udbyder, men herefter stopper den lovlige af sagen. Kortet er nemlig krypteret, og det har den 37-årige ophævet på sin computer. Herefter har han haft fri adgang til at sende signalet fra de to kanaludbydere videre ud til sin egen kundekreds.

- Han har haft kunder helt ude i Lemvig og det er folk fra alle samfundslag, forklarer Knud Lauridsen.

Ikke særligt meddelsom

Den 37-årige har været inde til afhøring, men han var ifølge politiet "ikke særligt meddelsom". Så derfor kan han se frem til at komme ind til afhøring igen.

Det er politiets nationale IT-center, der har opsnappet den 37-årige. Han risikerer op til seks års fængsel.

16 hustande i Lemvig, Struer og Humlum kan se frem til besøg og bøder fra politiet. 37-årig fra Humlum sigtet.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.