Finansminister i samråd efter Vestjysk Bank-salg

Enhedslisten kalder finansminister Kristian Jensen i samråd, efter salget af Vestjysk Bank. Banken er solgt for billigt, mener partiet.

Finansminister Kristian Jensen (V) bliver nu kaldt i samråd efter salget af Vestjysk Bank. Det skriver Finanswatch.

Det er Enhedslisten, der ifølge Dagbladet Holstebro indkalder finansministeren i samrådet efter sommerferien.

Årsagen er, at de investorer, der vil købe Vestjysk Bank står til en ekstragevinst i forbindelse med købet, idet Vestjysk Bank har et udskudt skatteaktiv på 626 millioner kroner. Det vil kunne bruges, hvis overskuddene på et tidspunkt begynder at tikke ind.

- Finansministeren har fejlinformeret offentligheden og Folketinget omkring omkostningerne ved salget af aktierne i Vestjysk Bank. For godt nok erkender Kristian Jensen, at der er et tab, men han skønmaler det, når han ikke indregner, at der er et skatteaktiv, som nu tilfalder de nye ejere, siger Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, til FinansWatch.

Pelle Dragsted mener, at det store skatteaktiv er et bevis på, at regeringen sælger aktieandelen alt for billigt og med et større tab end hidtil oplyst. 

Ifølge Dagbladet mener finansministeren ikke, at der er noget at komme efter. Når de nye investorer ender med kun at betale en pris én krone per aktie, er det, fordi der ikke har været andre købere, oplyser han.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.