Festival fortsætter trods usikkerhed om slagterigrund

Subfestivalen i Holstebro er vigtig for byens ungdomskultur, men det er svært at skaffe sponsorer til projektet, fordi ingen ved, hvad der skal ske med den gamle slagterigrund, festivalen bliver holdt på.

03:52

Formanden for Subhuset, Lasse Amstrup, håber på det lange løb, at festivalen kan udvides til at strække over flere dage med overnattende gæster. Video: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Tyve-årige Lasse Amstrup står for første gang i spidsen for Subfestivalen i Holstebro. Men det har ikke været en let opgave. Sponsorerne står nemlig ikke i kø for at støtte projektet – den gamle slagterigrund holder dem tilbage.

Mange sponsorer er lidt bange for at investere i slagteriet, og det der foregår herude.

Lasse Amstrup, Formand, Subhuset i Holstebro

- Mange sponsorer er lidt bange for at investere i slagteriet, og det der foregår herude, fordi man stadig ikke synes, man er helt sikre på, om skidtet bliver revet ned eller får det lov at bestå. Så jeg tror, folk er påpasselige med at kaste penge efter os, siger Lasse Amstrup, der er Formand, Subhuset, Holstebro. 

Det er på den gamle slagterigrund, festivalen finder sted. Og det er netop usikkerheden omkring slagteriet, der gør det svært at skaffe sponsorer. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Festivalen er vigtig for ungdomskulturen

Det er fjerde gang Subhuset i Holstebro inviterer til musikfestival i byen. På festivalen kan man skate, kreative malere kan vise deres kreativitet frem og alternative musikere kan fyre den af på scenen. Og det er vigtig for både området og ungdomskulturen, at festivalen består.

Det skal ikke bare fortsætte – det skal etableres, så det bliver ved med at være her.

Allan Weyhe Cloos, festivalgæst, Holstebro

- Subfestival skal forhåbentlig kunne præsentere nogle kunstnere og nogle kunstneriske udtryk, som man ikke normalvis ser i Holstebro. Vi har masser af festivaler og masser af arrangementer og musik, men alle de artister, vi præsenterer, er nogen, som vi ikke selv mener under normale omstændigheder ville lægge vejen forbi Holstebro, siger Lasse Amstrup. 

Tusinde gæster besøgte i weekenden subfestivalen i Holstebro. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Festivalens gæster er alle enige om, at subfestivalen og de andre aktiviteter, der er på den gamle slagterigrund, skal fortsætte.

- Det skal ikke bare fortsætte – det skal etableres, så det bliver ved med at være her, siger Allan Weyhe Cloos fra Holstebro, der er en af de mange gæster på festivalen.

- Det betyder, at vi har et sted at være, os der ikke lige går op i fodbold eller håndbold, siger Kim Hoffmann Hytting, der er festivalgæst fra Idom.

Det er svært at måle effekten af kultur, men med Subfestivalen i Holstebro har over tusinde mennesker haft mulighed for at udvide deres kulturelle horisont. 

Læs også Unge mennesker står bag lokal festival