Far til HPV-bivirkningsramt er rystet over rapport

Karsten Bækgaard fra Hjerm vil kæmpe videre mod vaccine til trods for ny rapport, der frikender HPV-vaccinen for flere bivirkninger.

Karsten Bækgaards datter, Astrid Bækgaard Thorsen, døjer med voldsom hovedpine, svimmelhed og er træt det meste af tiden. Hun lider af POTS, som ifølge Karsten Bækgaard er en bivirkning af HPV-vaccinen.

Det Europæiske Lægemiddel Agentur konkluderer i en ny undersøgelse, at der ikke er nogen sammenhæng mellem HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft og POTS og CRPS, der er to af de lidelser, som er blevet indberettet som formodede bivirkninger.

Men Karsten Bækgaard har ikke meget til overs for undersøgelsen.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet, men dybt rystet. Jeg sidder tilbage med en følelse af afmagt, siger han til TV Midtvest.

Karsten Bækgaard har været med til at stifte Landsforeningen HPV-Bivirkningsramte. Ifølge ham er den nye undersøgelse inhabil.

- De folk, der står bag rapporten, har jo selv sat vaccinen på markedet. Det duer ikke, at de også selv vurderer om den er skadelig. De vil simpelthen ikke erkende, at der er et problem med vaccinen, siger Karsten Bækgaard.

Han vil forsat kæmpe for, at den nuværende HPV-vaccine bliver taget af markedet.

- Jo før de får vaccinen af markedet, jo bedre. Det ændrer ikke noget for vores familie, for skaden er sket. Men jeg vil ikke ønske for mine værste fjender, at de skal igennem sådan et forløb.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.