Færch-familien sagsøger partner for 71 millioner

Færchfonden, der stammer fra Holstebro, trækker nu en partner i retten for 71 millioner. En principiel sag, siger direktøren.

Hvis det står til Ole Bridal, der er administrerende direktør i Færchfonden, skal partneren, Novi Innovation A/S, betale 71 millioner for at have brudt en aftale mellem parterne. Det skriver Børsen.

Det drejer sig om satellitproducenten, GomSpace, som Novi Innovation A/S ifølge Ole Bridal har investeret i bag om ryggen på Færch-familien.

- Det er en meget principiel sag for Færchfonden. Og det er egentligt uvedkommende, hvilken værdi GomSpace har i dag, siger han til avisen.

I en skriftlig kommentar bekræfter Novi Innovation A/S, at der er uenighed mellem parterne.

- Vi har ikke modtaget den pågældende stævning, men kan bekræfte, at ejerne har en uenighed om investeringen i GomSpace tilbage i 2015. Vi ønsker generelt ikke at kommentere på tvisten, ejeraftalen eller forholdet i øvrigt mellem Novi Innovation og Investorselskabet (datterselskab til Færch, red.), da parterne af hensyn til Borean har forpligtet sig til at iagttage tavshed om selskabets forhold, lyder det fra den administrerende direktør, Henrik Lundum.

Ud over Novi sagsøger Færchfonden også tre personer, der angiveligt har været involveret i investeringen.