Erhvervs- og vækstpakke kan gavne Maabjerg Bioenergy

Ny aftale mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og de Radikale kan måske gavne Maabjerg Bioenergy. Direktøren håber at blive taget i betragtning.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti og de Radikale søndag lavet en ny erhvervs- og vækstpakke, der blandt andet gavner Maabjerg Bioenergy i Holstebro, der arbejder på at udvikle bioethanol.

Af aftaleteksten fremgår det blandt andet, at der afsættes en pulje på 20 millioner kroner om året i syv år til at fremme avancerede biobrændstoffer. 

- Det, at de har fokus på det her område, er jeg selvfølgelig meget glad for. Og så håber jeg, at vores projekt kan komme i betragtning til det her - så vi kan komme videre med det, vi er i gang med, siger Jørn Zielke, der er administrerende direktør ved Maabjerg Energy Center Holding, til TV MIDTVEST.

Jørn Zielke siger desuden, at tingene selvsagt bliver lettere, hvis man får noget økonomisk hjælp, men har i øvrigt ikke yderligere kommentarer.

De Radikale: Det her har I bedt om

Andreas Steenberg, der er transportordfører for de Radikale, nævner gerne Maabjerg som aftager til pengene.

- Det her er det, Maabjergværket ved Holstebro har bedt om. Nu skal de selvfølgelig vise, at deres tal holder, og hvis de gør det, kan vi forhåbentlig komme i gang med en produktion og de her 1.000 arbejdspladser, de siger, de kan skabe i Vestjylland, lyder det.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.