Enke kræver 1,8 mio. kr. i erstatning

To firmaer, der netop er dømt ansvarlige for, at en chauffør i 2009 omkom i en giftulykke i Holstebro, mødes nu med krav om en millionerstatning til enken.

Fagforbundet 3F i Holstebro vil nu rejse en erstatningssag mod Holstebro Minkfodercentral og vognmandsfirmaet Marius Pedersen. En sag i millionklassen. Via et advokatfirma kræver 3F nu 1,8 millioner kroner i erstatning til enken efter chauffør Carsten Jensen, skriver Fagbladet 3F.

I september 2009 omkom den 41-årige chauffør, da han indåndede giftige dampe ved Holstebro Minkfodercentral. Carsten Jensen var af sin arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Marius Pedersen, sendt til Holstebro for at hente kemikalier, som minkfodercentralen ikke længere skulle bruge. Vognmandsfirmaet havde fået at vide, at det var en blanding af svovlsyre og eddikesyre, der skulle hentes, men da myresyren og svovl- og eddikesyren blev blandet i lastbilens tank, skete der en voldsom kemisk reaktion, som udviklede kulilte. Carsten Jensen døde af kulilte-forgiftning.

De to firmaer blev for godt en uge siden dømt ansvarlige for ulykken og har fået store bøder. Holstebro Minkfodercentral skal betale 100.000 kroner, og Marius Pedersen skal af med 80.000 kroner i bøde.

Nu kan regningen til de to firmaer altså blive endnu større. Kravene mod firmaerne rejses efter loven om erstatningsansvar.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.