Endte i Herrup ved et tilfælde: Nu maler han naturen i området

Yan Jing Tian havde ikke hørt om Herrup før, men nu bruger han dagene på at male naturen, inden han skal tilbage til Malaysia.

Siden i tirsdags har Yan Jing Tian dagligt cyklet ud i naturen omkring landsbyen Herrup sydøst for Vinderup for at blive inspireret.

Idéerne tager han med hjem, og så bliver de til akvarelmalerier. Men det er et tilfælde, at det er overhovedet er Herrup og omegn, der er blevet hans motiv. Yan Jing Tian boede nemlig oprindeligt i København, hvor han var udvekslingsstuderende i seks måneder.

- Jeg havde lidt tid tilbage, inden jeg skulle flyve hjem, og jeg var blevet lidt træt af at rejse rundt i Europa, så jeg søgtepå Airbnb efter et meget billigt sted, hvor jeg kunne bo i en uge. Der endte jeg så her, fortæller han.

Ude i naturen laver en grov skitse, som han så maler efter derhjemme.
Ude i naturen laver en grov skitse, som han så maler efter derhjemme.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Nu maler han det lokale landskab, som han finder meget ekstraordinært.

- Jeg kan godt lide at male Danmark, for måske synes I, at det bare er normale træer og natur, men det er helt specielt for mig, for jeg kommer fra et tropisk land, hvor der er regnskove og insekter over det hele. Det her er helt anderledes. Så jeg maler det, som jeg finder specielt, siger han.

Søde mennesker

Yan Jing Tian skal tilbage til Malaysia på onsdag, men han har været meget glad for sit ophold i Herrup, hvor han bor hos Heidi og Kent Rud.

Hans Airbnb-værter er meget begejstrerede for malerierne.
Hans Airbnb-værter er meget begejstrerede for malerierne.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

- Jeg synes, det bedste er, at jeg har mødt en masse her. Heidi er meget rar, og selvom det ikke er et turistområde, så er det bedste ved at rejse at finde noget spændende alene, i stedet for at bruge Trip Adviser, forklarer han og tilføjer:

- I dag kom jeg for eksempel fordi en mark med blomster i forskellige farver. Det gør mig glad, når jeg ser noget uventet.

Før han kom til Herrup studerede han design i København. Nu skal han hjem til Malaysia, inden han skal til Hong Kong for at færdiggøre sine studier.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.