Elever laver nye møbler på Holstebro Friskole

De borer, saver og skruer på Holstebro friskole. Eleverne laver nye møbler til skolen; bænke og lignende, hvor der kan laves gruppearbejde.

På Holstebro Friskole har de vundet en konkurrence. Præmien er, at en designer hjælper med at give skolens udseende et løft - og eleverne er med i processen.

- Det er så fedt! Vi glæder os helt vildt, før sad vi ovenpå hinanden, siger Villads Skovsted, der går i 7. klasse på skolen.

Lærerne på skolen er også glade for de nye møbler er under opbygning. Møbler, som skal bruges til gruppearbejde og skabe ekstra arbejdsplads til eleverne.

- Vi skal jo gerne have nogle rammer, hvor man har lyst til at  arbejde. Noget der inspirerer, så man både kan koncentrere og fordybe sig, forklarer Ida Juul, der er lærer på skolen.

quoteIkke nok med at vi selv har lavet det, så har vi også lært noget omkring matematik samtidigt

Ida Juul - lærer på Holstebro Friskole

For hende er det også særligt, at eleverne selv er med i processen.

- I stedet for det bare er en bænk, nogle voksne har sat på skolen, så er det lige pludselig noget, vi selv har været med til. Ikke nok med at vi selv har lavet det, så har vi også lært noget omkring matematik samtidigt - og vi har gjort det sammen. Så det gør selvfølgelig en forskel, fortæller lærerinde Ida Juul.

Sebastian Kobberø fra 7. klasse er også glad for, at der for en gangs skyld skulle bruges værktøj i stedet for blyanter i undervisningen.

- Hvis der er noget, der går i stykker i huset, så kan man jo ikke bruge en blyant til at lave det. Så det er fedt at man nu selv kan fikse det, siger Sebastian Kobberø.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.