Efterskole sadler om og fordobler elevtallet

Efter år med nedgang i elevtallet er der kommet gang i hjulene på Rydhave Slots Efterskole.

Efter flere år med dalende elevtal var Rydhave Slots Efterskole ved Holstebro truet af lukning. Nu har skolen vendt udviklingen, og næste år er antallet af elever mere end fordoblet. Årsagen til den pludselige drejning skyldes især, at skolen har skabt en ny cykellinje. 

- Det er helt vildt, at vi har så stor efterspørgsel, siger Ricky Enø, der er afdelingsleder på skolen og hyret til at stå for de unge cykeltalenter.

I 2007 havde Rydhave Slots Efterskole over 100 elever. Det tal var faldet til 48 sidste år, og i år nåede skolen det hidtil laveste niveau med blot 26 elever. Nu har skolen sadlet om og sat både esport og cykling på næste års skoleskema.

- De får en låne-cykel til en værdi af 27.000 kroner, når de starter. Og så hjælper vi med at køre dem til cykelløb. Det er der ikke mange efterskoler, der gør. Og så har vi et samarbejde med det her store cykelhold Riwal Platform Cycling Team, siger Ricky Enø.

I denne weekend afholder skolen træningslejr for unge cykelryttere fra hele landet, og for én af dem er cykellinjen et godt lokkemiddel.

- Jeg synes, det er meget fedt, at de laver sådan en cykellinje, siger 13-årige Oliver Søndergaard fra Silkeborg og fortæller, at han sagtens kunne overveje et efterskoleophold ved Holstebro.

Rydhave Slots Efterskole forventer at nå op på 80 elever til skoleåret 2018/2019.