Efterforskningsleder om pulverbreve: - Der kan være flere på vej

Bankfilialer rundt i landet har måske ikke modtaget det sidste brev indeholdende et endnu ukendt pulver. Det fortæller lederen af Midt- og Vestjyllands centrale efterforskning.

Indenfor det seneste døgn har flere forskellige politikredse modtaget anmeldelser om trusselbreve indeholdende pulver.

Nu fortæller leder af politikredsens centrale efterforskning, Hans Roost, at der kan være flere breve på vej.

- De her breve kommer jo med posten, og det kan tage nogle dage, før posten kommer ud. Derfor kan vi ikke udelukke, at der kommer flere breve, siger politiinspektør, Hans Roost. 

Pulverbreve i hele Jylland

Torsdag eftermiddag omkring klokken 16 modtog Jyske Bank i Holstebro et brev med noget mystisk pulver. Hurtigt skulle det dog vise sig, at filialen i Holstebro ikke var den eneste, der modtog mystiske breve. 

quoteDe her breve kommer jo med posten, og det kan tage nogle dage, før posten kommer ud.

Hans Roost, leder af Central Efterforskning, Midt- og Vestjyllands Politi

Også Jyske Banks filialer i Kjellerup, Kolding, Fredericia modtog breve med pulver. 

Derudover oplyste Nordjyllands Politi torsdag til TV MIDTVEST, at også to filialer af Jyske Bank i Nordjylland var udset som mål for breve med pulver. Disse breve blev dog opsnappet på Post Nords postcentral. 

Leder af den centrale efterforskning ved Midt- og Vestjyllands Politi Hans Roost oplyser til TV MIDTVEST, at det er svært at sige noget konkret om motivet fra afsenderes siden. 

ifølge efterforskningslederen har gerningsmanden ikke nødvendigvis kun har set dig sur på Jyske Bank - men bankverdenen mere generelt. 

Meget alvorlig sag

De senere analyser af brevene har vist, at indholdet var ganske ufarligt. Ikke desto mindre tager politiet sagen meget alvorligt. 

- Det skaber altid utryghed, når der kommer et trusselbrev med pulver - uanset om det er farligt eller ej. Det er noget, der virkelig giver indtryk hos de steder, der modtager brevene. Derfor er det en meget alvorlig sag, siger Hans Roost.  

Selvom indholdet i brevene var ganske ufarligt, så var der et trusselbrev med i et eller flere af brevene. 

Derfor betragter politiet pulverbrevene som en overtrædelse af Straffelovens §266, der omhandler trusler på livet og har en strafferamme på op til to år.