Efter ti års divisions-tørke er Holstebro Boldklub tilbage

Både Holstebro Boldklub og Silkeborg KFUM mener, at de hører til i 2. division. I dag mødtes de to hold i et opgør om oprykning på Holstebro Idrætspark.

Lørdag mødtes Holstebro Boldklub og Silkeborg KFUM i en kamp om oprykning til fodboldens 2. division.

quoteDet er det tætteste, man kommer på at blive rørt. Barndomsklubben, hjerteklubben. 2. division, vi er tilbage.

Henrik Christensen, sportschef, Holstebro Boldklub

I Holstebro mener de, at en by af deres størrelse hører til i divisionerne. Omvendt kunne Silkeborgs fodbold-lillebror spille sig en række nærmere Silkeborg IF, der netop er rykket ned i 1. division. 

- Vi har miljøet til det, vi har opbakningen til det, vi har sponsorerne til det. Vi er klar til det, så jeg håber, at det bliver i dag, siger Henrik Christensen, der er sportschef i Holstebro Boldklub.

Han spillede selv i Holstebro Boldklub i divisionerne, da klubben havde sin storhedstid i 90'erne. Efter ti års divisions-tørke håber han, at klubben kan bringe sig tilbage til 2. division.

Men det drømmer Silkeborg KFUM også om.

Holstebro Boldklub vinder og rykker op

For Silkeborg KFUM er der ikke blot tale om et årti ude af divisionerne. En billet til 2. division vil nemlig være den første nogensinde i klubbens 102-årige historie

- Jeg tror på, at det lykkes. Det er et ret stærkt hold, siger Ole Bjørnholt, der er fan af Silkeborg KFUM.

Men det kom hurtigt til at se sort ud for gæsterne fra Silkeborg. Efter 30 minutter er stillingen 3-0 til Holstebro Boldklub efter mål fra Emil Zetterquist, Per Lauge og Anders Santos.

Afgørende kamp om oprykning til fodboldens 2. division. Holstebro mod Silkeborg KFUM.

I anden halvleg reducerer Silkeborg KFUMs Morten Pedersen og Stefan Stojilkovic til 3-2 efter 67 minutter.

Kort tid efter bliver det dog svært for Silkeborg igen. Per Lauge scorer til 4-2, og efter en lille afbrydelse på grund af tordenvejr sætter Frederik Søvndal to streger under sejren med målet til 5-2.

Og så er oprykningen til 2. division en realitet for Holstebro Boldklub.

- Det er det tætteste, man kommer på at blive rørt. Barndomsklubben, hjerteklubben. 2. division, vi er tilbage. Hvor er det dejligt, jublede sportschef Henrik Christensen efter kampen.

- Det er sindssygt. Det er en helt anden følelse end for en uge siden. Det er sindssygt, lød det fra Emil Zetterquist, der spiller for Holstebro Boldklub.

Næste år fejrer Holstebro Boldklub 100-års jubilæum, og det bliver altså som 2. divisionshold.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.