Efter flere år uden planer: Nu vil Palle have en uddannelse

VUC og erhvervsuddannelserne bygger bro for at få flere til at læse videre - og det virker.

Palle Raabjerg Nielsen går lige nu på VUC. Når han er færdig, vil han uddanne sig til IT-supporter. Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Palle Raabjerg Nielsen fra Holstebro har efter flere år uden uddannelsesplaner nu sat sig et klart mål - han vil have sig en uddannelse.

Jeg har været i det offentlige system alt for længe, og så blev jeg enig med mig selv om, at nu er det nok.

Palle Raabjerg Nielsen, Holstebro

- Jeg har været i det offentlige system alt for længe, og så blev jeg enig med mig selv om, at nu er det nok, siger Palle Raabjerg Nielsen.

Han går lige nu på VUC i Holstebro og var i den forbindelse inviteret på besøg hos forskellige uddannelsesinsitutioner for at få inspiration til, hvad for en uddannelse, han efterfølgende skal i gang med.

Noget som VUC har gjort i fire år.

- Vi har rigtig god erfaring med det. Folk er meget interesseret i at få at vide, hvad en erhvervsuddannelse er, og målet er, at så mange som muligt at dem typisk skal starte på sådan en her til august 2019, siger Gert Jensen, der er forstander på VUC i Holstebro.

Læs også Trods reform: Færre unge vælger en erhvervsuddannelse

Vil være IT-supporter

Palle Raabjerg Nielsen har siden august læst dansk, engelsk og matematik på VUC for at blive klar til at læse til IT-supporter på Uddannelses Center Holstebro efter nytår.

Han har  blandt andet været udfordret af ordblindhed, men nu har han altså fundet et mål og arbejder meget målrettet frem mod det.

- Jeg satte mig ned og tænkte, hvad skal jeg egentlig. Jeg kiggede på et interessefelt, og det var så computere, og jeg kan rigtig godt lide at hjælpe folk. Og så tænkte jeg, at IT-supporter var oplagt. Nu skal jeg lade være med at spilde tiden mere. Jeg skal i gang, siger Palle Raabjerg Nielsen.

I alt 150 kursister fra VUC i Holstebro, Struer og Lemvig hørte i dag om mulighederne for en erhvervsuddannelse.

Kursisterne kiggede inden for hos blandt andre Teknologicentret, Social- og Sundhedsskolen samt Transport og Logistik.

00:28

Palle Raabjerg Nielsen fortæller om, hvorfor han vil være IT-supporter.

Luk video

Læs også Mercantec-direktør vil have 11 års tvungen skolegang