E-sport: Jonas bliver en af de første instruktører

Jonas Fog Jensen deltager i en helt ny instruktøruddannelse i e-sport i Vestjylland. Han håber at kunne leve af sin store hobby.

Jonas Fog Jensen har sammen med 20 andre meldt sig til en helt ny instruktøruddannelse i e-sport i Vestjylland. Uddannelsen forløber over en række weekender med forskellige emner og temaer. Han har en bachelor i idræt fra SDU i Odense, og samtidig har han en stor interesse for computerspil og e-sport. Han håber, at han med uddannelsen kan kvalificere til på sigt at kunne leve af at være e-sportinstruktør. 

- Jeg har gennem rigtig mange år haft interesse for e-sport. Men min baggrund ligger i idrætten, hvor jeg har en bachelor. Både idræt og e-sport ser jeg som en hobby, og jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg måske kunne kombinere de to ting og gøre det til en levevej, så det er den drøm, jeg forfølger, siger han i en pause under den første uddannelsesweekend, der finder sted i Holstebro Golfklubs lokaler uden for Holstebro. 

Sundhed er et af uddannelsens store fokuspunkter, og det passer ham rigtig godt.  

- Kigger man rundt på skoler og institutioner, så springer det op alle steder, og det gælder om for mig som kommende instruktør at gå forrest og vise en god måde at gøre det på, i stedet for om fem år, hvor det måske er blevet ren chips og cola, siger han. 

Flere aktive pauser

Gennem små øvelser - såkaldte brain-breaks - gælder det om at aktivere de børn og unge, der dyrker e-sport til også at fokusere på sundhed, for det er mindst lige så vigtigt, hvis de vil være med blandt de bedste. 

- Det gælder om at få nogle aktive korte pauser, hvor vi får brugt kroppen og stillet skarpt på, at det er meget hjerneaktivitet og fingerbevægelser, vi bruger, når vi gamer, men kroppen hører altså også med, fastslår underviser på den nye uddannelse Søren Erik Nielsen fra Dansk Firmaidrætsforbund, der sammen med Ungdomsringen og eSport Denmark har tilrettelagt uddannelsen, som i Vestjylland udbydes i samarbejde med DGI Vestjylland. 

Og Jonas Fog Jensen er ikke i tvivl om, at turen fra idrætsstudiet i Odense til Vestjylland har betydning, når han i fremtiden vil forfølge drømmen om at undervise i e-sport. 

- Det giver et certifikat, vi kan tage med og sige, at jeg ved faktisk godt, hvad jeg laver. Så det, synes jeg, er super godt, at vi kan få nogle af de her instruktører rundt i landet, så vi kan levere kvalificeret undervisning til unge med interesse for e-sport, fastlår han. 

Se hele indslaget om uddannelsen her:

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.