E-sport er rykket ind på biblioteket i Holstebro

Bøger og blade er skiftet ud med computere og Counter-Strike i denne weekend på Holstebro Bibliotek, hvor der afholdes e-sport bootcamp.

Børn og unge kan i weekenden få en idé om, hvad e-sport egentlig kræver, når Holstebro Bibliotek sammen med lokale ungdomsskoler og Tvis eSport afholder bootcampen Holstebro Games.

quoteJeg synes, at det er fedt, at man gider arrangere det i stedet for, at det kun er fodbold og håndbold, der bliver lavet noget for. At e-sport også begynder at blive mere populært

Wiktor Glerup Maargaard, 11 år

Det er andet år, arrangementet bliver afholdt. En af dem, der har valgt at bruge weekenden på biblioteket, er 11-årige Wiktor Glerup Maargaard.

- Jeg synes, at det er fedt, at man gider arrangere det i stedet for, at det kun er fodbold og håndbold, der bliver lavet noget for. At e-sport også begynder at blive mere populært, siger han.

Bootcampen giver spillerne mulighed for at mødes om en sport, som ellers mest foregår hjemme på værelserne, og det er netop noget af det, som både Wiktor Glerup Maargard og arrangørerne værdsætter.

- E-sporten styrker først og fremmest fællesskabsfølelsen hos mange af de unge, der ellers ville have siddet alene bag en skærm derhjemme, lyder det fra tovholder i eSportsundervisningen på Holstebro Ungdomsskole, Martin Graversgaard i en pressemeddelelse. 

I løbet af weekenden er der arrangeret forskellige ting for deltagerne på bootcampen. Lørdag eftermiddag kunne deltagerne for eksempel tage ved lære af Anton Pedersen, der er professionel e-sport-spiller for det nystartede hold AGF E-sport.

- Jeg regner med at kunne give noget af min erfaring. Jeg har spillet i 10 år, så jeg har noget erfaring, jeg kan give dem, fortæller Anton Pedersen. 

Søndag vil der blive afholdt konkurrence, hvor deltagerne har mulighed for at bruge noget af det, de har lært på campen. Ligesom i de store turneringer vil der være præmier til de vindende hold.

Bootcamp for børn og unge på Holstebro Bibliotek

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.