Dummere end politiet tillader

Ikke en, men hele to gange - og kun med 20 minutters mellemrum - overtrådte en 29-årig mand færdselsloven. Begge gange lige uden for politiets vinduer.

Hvis man vil overtræde loven og køre uden kørekort, så lad være med at parkere lige uden for politigården.  Så klog var en 29-årig mand fra Langå dog ikke. Mandag morgen ved 9-tiden parkerede han sin Volvo på Struervej i Holstebro - lige uden for politigården. Det skulle han ikke have gjort. Inde bag vinduerne sad nemlig en vaks betjent, der slog bilen op i motorregisteret. Her kunne han se, at bilens fører havde fået frakendt sit kørekort. Hurtigt løber betjenten ud og får stoppet manden, der får en bøde.

Gentager dumhed

Den 29-årige mand fra Langå er dog ikke blevet klogere end, at han 20 minutter senere vender tilbage til bilen og kører fra p-pladsen. Men igen er betjenten hurtigt ude af sit kontor, og han når at stoppe chaufføren.

- Det hører til sjældenhederne, at vi kan tage folk på fersk gerning fra vores kontor, fortæller politiet i Holstebros pressvagt Henrik Glintborg.

Da det sammenligt er tredje gang, at manden begår den samme ulovlighed, konfiskerer politiet hans Volvo. Den skal nu sælges på auktion. Duseuden skal den 29-årige betale en bøde på 10.500 kroner.

To andre mistede også deres bil

I løbet af det seneste døgn har politiet beslaglagt yderligere to biler, hvor førerne tre gange er blevet stoppet uden kørekort. Mandag aften klokken 20.30 var det en 46-årig mand i Struer, og senere på natten ved 1.30-tiden var det en 23-årig mand i Holstebro, der mistede sin bil.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.