Dropper Vestjylland: Rohde vil i Folketinget i København

Jens Rohde rykker sit kandidatur til Frederiksberg få måneder efter at være blevet valgt i Vestjyllands Storkreds.

Bare få måneder efter at han meldte sig på banen som radikal folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds, er Jens Rohde nu ved at forlade posten igen til fordel for København. 

"Det mest troværdige er, at stille op hvor man bor". Sådan sagde Jens Rohde i et interview i maj måned i år.

Det bekræfter formanden for Radikale Venstre på Frederiksberg, Anne Eskildsen, overfor Jyllands-Posten.

- Vi har fået en ledig plads i København, fordi en af vores folketingskandidater har trukket sig. Så vi spurgte Jens Rohde, om han ikke ville stille op hos os, og det ville han gerne. Han er jo en kapacitet for partiet og for hovedstaden, så vi håber meget, at han bliver indstillet, siger hun til avisen.

Da 48-årige Jens Rohde i maj i år blev valgt som kandidat i Holstebro og Viborg, der udgør Vestjyllands Storkreds, lagde han vægt på, at det var vigtigt at repræsentere lokalområdet.

- Det er her, jeg bor. Jeg bor her, og jeg er barnefødt i Holstebro, så det er helt naturligt for mig at stille op, og det er også det mest troværdige at stille op der, hvor man bor, sagde Jens Rohde til TV MIDTVEST den 24. maj kort efter at han havde annonceret, han ville tilbage i Folketinget.

Jens Rohdes politiske karriere kort fortalt

Tilbage som folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds er dermed partifælles Andreas Steenberg, som er kommet et skridt tættere en plads på Christiansborg.

I aften er der ekstraordinær generalforsamling hos partiets Frederiksberg-afdeling, og her vil bestyrelsen anbefale at indstille Jens Rohde. Til slut skal Radikale i Københavns Storkreds endeligt bekræfte ham som kandidat.

Jens Rohde ønsker ikke at udtale sig før afgørelsen på aftenens møde.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.