Drama sendte TTH videre

Status over weekendens europæiske håndboldkampe med midt- og vestjysk deltagelse.

Efter en sand gyserafslutning mod Team Esbjerg er kvinderne fra Team Tvis Holstebro klar til kvartfinalen i EHF-cuppen.

Team Esbjerg havde vundet den første kamp i Esbjerg med 28-27, og i lørdagens kamp i Holstebro fik sydvestjyderne efter en sløj start kæmpet sig op på stillingen 23-23. Dermed blev publikum holdt på pinebænken indtil kort før tid - kampen sluttede med en TTH-sejr på 27-24.

Topscorer for Team Tvis Holstebro var - endnu engang - stregspilleren Mette Gravholt med syv mål.

Der bliver trukket lod til kvartfinalen på tirsdag.

Viborg sikkert videre

I pokalvindernes turnering - cupwinners cup - spillede Viborg sig stensikkert videre til kvartfinalen med en sejr på 37-26 over svenske Sävehof. Anja Althaus, Maria Fisker og Pernille Holst Larsen scorede hver seks mål. Viborg havde vundet den første kamp i Sverige med 29-28.

Også her er der lodtrækning til næste runde på tirsdag.

Viborg benyttede i øvrigt pausen til at præsentere en ny målvogter, der til næste sæson skal afløse Christina Pedersen. Og den nye keeper var ikke langt væk - der var nemlig tale om Sävehofs Cecilia Grubbström, der har lavet en to-årig kontrakt med VHK.

Bjerringbro-Silkeborg stadig uden point

I den mest prestigefyldte af de europæiske turneringer, Champions League, tabte Bjerringbro-Silkeborg med 31-27 til det spanske storhold Atlético Madrid.

Efter otte ud af 10 gruppekampe er BSV stadig uden point, og midtjyderne har forlængst udspillet deres rolle i turneringen.¨

Sejr til Skjern i EHF-cuppen

Håndboldherrerne tog søndag eftermiddag imod det franske tophold Dunkerque i EHF-cuppens 1/8-finales første opgør. Her var hjemmeholdet foran i stort set hele kampen, men udeholdet gav dog ikke op og pressede Skjern gennem hele kampen. Hjemmeholdet fik en sejr på 28-24. Et resultat der kunne have været bedre.

- Det er et godt resultat for os, men vi burde have vundet større. Jeg føler, at vi har mere i os, men det må vi hive frem i returkampen, siger Skjerns stregspiller Thomas Klitgaard i en pressemeddelse.

Playmaker Jesper Jensen blev med syv mål topscorer for Skjern.

Champions League nederlag for FCM

For anden gang i træk måtte håndboldkvinderne fra FC Midtjylland gå fra en Champions League kamp uden point. I weekenden mødte de ungarske Györ, som vandt med hele otte mål, 35-27. Efter to nederlag bliver det nu svært for FCM-kvinderne at nå til semifinalerne i Champions League.

 

 Søndag spiller kvinderne fra FCM ude i Champions League mod ungarnske Györ. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.