Dragon-kasernen skal udvide for 200 millioner kroner

Der er ikke plads til de 240 nye stillinger, der kommer til Jydske Dragonregiment i Holstebro de kommende seks år, og derfor skal der bygges nyt.

I dag er der omkring 1000 ansatte hos Jydske Dragonregiment i Holstebro samt årligt to hold værnepligtige på hvert cirka 280, men over de kommende seks år kommer 240 nye stillinger til, og derfor er der brug for mere plads. Det skriver Dagbladet Holstebro.

- Vi kan ikke være i de nuværende lokaler. Så det er nødvendigt at udvide. Herudover er store dele af bygningerne fra 1952 og 1953, hvor kasernen blev bygget, utidssvarende, siger Bjarne Højgaard Jensen, oberst og chef for Jydske Dragonregiment, til dagbladet.

Han vurderer, at byggeriet af garager og mandskabsbygninger kommer til at gå i gang i begyndelsen af 2019 og vil koste godt 200 millioner kroner.

- Det bliver garager med plads til 14 køretøjer. Opvarmet og med plads til alt udstyr, siger obersten og forklarer, at varmen i garagerne gør, at man sparer udgifter til vedligeholdelse, da der er færre reparationer og udskiftninger af udstyr i blandt andet de dyre kampvogne.

Det er forsvarsforliget, som regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale blev enige om i slutningen af januar, der sender de nye stillinger til Holstebro.

De 240 stillinger består af 110 mand i en brigadestab og et brigadestabskompagni, der skal flyttes fra Haderslev og Fredericia, et kampvognselement fra Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøl, der skal stå for uddannelse og undervisning, og 77 stillinger i en helt ny kampvognseskadron.

Det ligger ikke fast, hvornår de forskellige enheder flytter til Holstebro. Forsvaret er i gang med implementeringsplan, som forventes offentliggjort den 15. juni.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.