Drabssag: 38-årig idømt behandlingsdom

En 38-årig mand fra Holstebro er onsdag dømt skyldig i drab. Han anbringes på psykiatrisk afdeling.

Retten i Holstebro har onsdag afsagt dom i en drabssag. 38-årige Jens Thor Andersen er dømt skyldig i at knivdræbe sin underbo natten til den 25. maj i år.

Dommer og to domsmænd har idømt Jens Thor Andersen en tidsubegrænset anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Har tilstået drabet

Den nu dømte person tilstod allerede på drabsnatten, at han stod bag. For han ringede selv og anmeldte drabet til politiet. Han havde dræbt sin underbo på Sønderparken i Holstebro.

Jens Thor Andersen havde i månederne op til drabet haft det psykisk skidt. Ingen vidste det, og han havde ikke søgt hjælp. Samtidig følte han sig mere og mere forfulgt af sin underbo.

Til sidst fik han nok. Han overvejede at tage sit eget liv, men endte med at køre hjem og gøre en ende på forfølgelsen.

Stak med dolke - og skar halsen over

I sin lejlighed fandt han to dolke. Han gik ned til underboen og sparkede døren ind. Underboen havde en gæst på besøg. Han stak af, mens Thor Andersen gik målrettet efter sin underbo. Han stak ud efter ham og ramte ham også talrige gange - som det lød i anklageskriftet.

Efterfølgende gik han tilbage til sin lejlighed og vaskede sin dolke. Efter noget tid besluttede han sig for at gå ned og undersøge, hvordan underboen havde forfulgt ham. Her vurderede han, at underboen ikke var død.

Han tog derfor en kniv i underboens køkken og skar halsen over ham.

Retslægerådet: Formentlig paranoid skizofren

Den dømte er blevet mentalundersøgt og her blevet vurderet som sindssyg. Han har udviklet en paranoid psykotisk tilstand, hvor han har følt sig forfulgt og chikaneret af naboer og andre. Samtidig har Retslægerådet udtalt sig om ham, og her er vurderingen, at han formentlig lider af paranoid skizofreni. Han er svært sindssyg med hallucinationer og forfølgelse.

Jens Thor Andersen er ikke tidligere straffet. Han modtog dommen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.